SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-12-2023 20:09

Büyükşehir Onların Yanında

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Sosyal belediyecilik’ alanında yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarla kentte ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen ailelere Kasım ayından itibaren başlatılan yakacak yardımı dağıtımı devam ediyor. Sosyal yardımların büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Büyükşehir Onların Yanında

Hizmetlerinde gönül belediyeciliğine önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, engelli ve maddi geliri yeterli olmayan gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerini ara vermeden sürdürüyor. ALO 153 Kent Yönetim Merkezi’ne yapılan müracaatları anında değerlendiren Büyükşehir Belediyesi kurumsal ve hızlı organizasyon kabiliyeti ile 17 ilçedeki çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.

Kent merkezi ve ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerinin tamamına ulaşmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2023 yılı kış mevsimi yakacak yardımı dağıtımına Kasım ayı itibariyle başladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri belirlenen adreslere yakacak yardımını ulaştırmaya devam ediyor.

3 BİN HANEYE ULAŞTIRILDI

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Enes Melih Aktürk, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yakacak desteğini ulaştırmaya devam ediyoruz. Tabii ki burada kömür, bizim yardım kalemlerimizden sadece bir tanesi. Biz yardıma ihtiyacı olan, kimsesiz, yetim, öksüz, yaşlı, engelli tüm vatandaşlarımıza yardım ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Buradaki temel prensibimiz; Sosyal belediyecilik anlayışıyla, hakkaniyet ilkesiyle hareket etmek. Kasım ayından bu yana yaklaşık 3 bin hanemize yakacak yardımlarımızı ulaştırmış bulunmaktayız. Kış mevsiminde kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın tamamına ulaşana dek yakacak yardımlarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

‘SOSYAL YARDIMLAR HASSASİYETLE YAPILIYOR’

Sosyal yardımların büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Adaleti ve hakkaniyeti gözeterek yakacak yardımlarını vatandaşlarımızın adreslerine teslim etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın her biri bizim için çok kıymetli. Kentimizde düzenli geliri olmayan ailelerimiz var. Bu ihtiyaç sahibi ailelerimize sahip çıkmak, bizim en önemli insani görevimizdir. Bu kapsamda sosyal yardımlarımızdan gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için çok hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızın Belediyemize yaptıkları müracaatlar sonrasında talep sahibinin ekonomik durumunu önce resmi kurum kanallarından araştırdıktan sonra sosyal inceleme ekiplerimiz evlerine misafir olup değerlendirme yapıyor. Yüz yüze görüşme sonucunda ihtiyaçlarını tespit ederek karşılamaya çalışıyoruz. Bu noktada her bir vatandaşımızın her türlü ihtiyacına yönelik talebine cevap vermek için ekiplerimiz hızla çalışma gerçekleştiriyorlar. İhtiyaç sahibi vatandaşımızın her zaman yanındayız” dedi.

AdminAdmin