EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-12-2023 16:25

Büyükşehir’den Süs Bitkisi Yetiştiriciliğine Büyük Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile DOKAP İdaresi işbirliğiyle yürütülen ‘Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında 8 çiftçiye toplamda 6 adet plastik örtülü yüksek tünel tipi gotik sera ve 2 adet soğuk oda kurulumu sağlanıp sera ekipmanları desteği verildi.

Büyükşehir’den Süs Bitkisi Yetiştiriciliğine Büyük Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte tarımın gelişmesini sağlamak amacıyla çiftçiler desteklenmeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla çiftçiler yürütülen projeler kapsamında verilen teknik destek ile daha güçlü hale geliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında 6 adet 1.000 m² plastik örtülü yüksek tünel tipi gotik sera, sera ekipmanları (gölge filesi, torf, muhtelif saksı ve viyol, sulama sistemi kurulum malzemeleri) ve 2 adet soğuk oda kurulumu sağlandı.

Proje kapsamında verilen destekler için Bafra İlçesi Lengerli mahallesinde özel program düzenlendi. Programa Bafra İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ahmet Bayır, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ziraat odalarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

‘41 BİN 762 ÇİFTÇİYE DESTEK VERDİK’

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ahmet Bayır, “ Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yolda, suda, altyapıda, üstyapıda olduğu gibi özellikle tarımsal faaliyetlerde de her daim çiftçimizin yanında olduk. 4 yıllık süre içerisinde 41 bin 762 çiftçiye 131 bin 237 dekar alanda destek sağladık. 114 bin 130 adet meyve fidanı, 936 bin 500 adet tıbbi bitki, 245 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı. Kadın üreticilerimize bin 500 adet kaz palazı ve bugün burada da birini gördüğümüz 6 adet sera kurulumu desteklemesi ve 116 adet irili ufaklı alet ve ekipman konusunda tarımsal hizmetlere destek verdik. Projenin ismi kendisini gösteriyor. Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ ismi her şeyi anlatıyor. Evimizde de çevremizde de kadın elinin değdiği yerde bereket var oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler her zaman tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘VERİMDE YÜZDE 10 ARTIŞ SAĞLANACAK’

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli Proje Yürütücüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca ise şunları söyledi: “İlimizde yüksek tünel serada, 2022 TÜİK verilerine göre 59 bin 490 m² alanda süs bitkileri yetiştirilmektedir. DOKAP İdaresi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu ‘Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında kurulan 6 bin m² yüksek tünel serada yıllık 800 bin adet dış mekan 120 bin adet kesme çiçek yetişebilecektir. Kurulan seralarda 3 bin m² alanda kesme çiçek 3 bin m² alanda ise dış mekân (leylandi, mazı vb) süs bitkileri yetiştirilecektir. Proje ile serada üretimde ve verimde yüzde 10 oranında artış sağlanacaktır” dedi.
 

AdminAdmin