SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-12-2023 20:01

Büyükşehir’den Yeni Asfalt Plenti Tesisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki altyapıyı güçlendirmek amacıyla yeni bir asfalt üretim tesisi yapıyor. Atakum ilçesinde yapımı devam eden Asfalt Plenti Tesisi’nin kurulumunda sona gelindi. Son 4,5 yılda yol yapımıyla ilgili çok büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu çalışmaları kendi ekip ekipman ve personelimizle yapmamız bize çok büyük bir güç kattı. Yine yol yapım çalışmalarında kendi tesislerimizde ürettiğimiz malzemeleri kullanmamız hızımızı artırırken maliyetleri de düşürdü. Üreterek güçlenen bir belediye olmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir’den Yeni Asfalt Plenti Tesisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında gerek kent merkezinde gerek kırsal bölgelerde son 4,5 yıl çok büyük bir yatırımı hayata geçirdi. Kırsal bölgelerdeki mahallelerin yol problemleri tek tek ortadan kaldırılırken gerek ilçe merkezleri kent merkezinde yapılan çalışmalarla yollar bir yandan yenilendi bir yandan da yeni imar yolları açıldı. Yapılan çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi’nin kendi personeli, makine parkı ve ekipmanları ile kendi tesislerinde üretilen malzemeleri kullanması ise çalışmalarda hem hız kattı hem de maliyetleri aşağı çekti.

Kendi üretimiyle gücünü artıran Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi Toybelen - Çivril Mahallesi mevkiinde yapımına başladığı Asfalt Plenti Tesisi’nin kurulumunda ise sona gelindi. Son teknolojiyi içeren, saatte 240 ton üretim kapasiteli tesiste, yol çalışmaları için istenen kalite ve standartlarda asfalt üretilebilecek. Tesisin Ocak ayında hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

‘ÜRETİM DE HİZMET DE BİZDEN’

Yeni kurulan tesisle ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cemal Bozkurt, “Büyükşehir Belediyemize ait mevcutta Kavak, Bafra, Vezirköprü ve merkez Kulacadağ’da 4 tane Asfalt Plenti Tesisimiz vardı. Şimdi Atakum ilçemizde Toybelen - Çivril mahallesi mevkiinde yeni bir asfalt Plenti Tesisi yapıyoruz. ‘Üretim de bizden hizmet de bizden’ prensibiyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızda TSE onaylı akredite laboratuvarlarımızın reçetesiyle belirli oranlarda kendi ocaklarımızda farklı boyutlarda ürettiğimiz agregaların harmanlanması ve sıcak bitüm ile karıştırılması sonucu yüksek kalitedeki asfalt malzeme üreteceğiz. Ürettiğimiz asfaltı yine kendi ekiplerimizle ana arter, cadde, bulvarlarda yüksek kalite, konforlu ve güvenli yolların yapımında kullanılacak. Samsunumuza hayırlı olsun” diye konuştu.

‘GÜCÜNE GÜÇ KATTI’

Son 4,5 yılda yol yapımıyla ilgili çok büyük bir atılım yaptıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin dört bir yanında ekiplerimiz gece-gündüz görevlerinin başındalar ve yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. Gerek kent merkezinde gerek kırsal mahallerimizde yeni yollar yapıyor, ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyoruz. Bu çalışmaları kendi ekip, ekipman ve personelimizle yapmamız bize çok büyük bir güç kattı. Yine yol yapım çalışmalarında kendi tesislerimizde ürettiğimiz malzemeleri kullanmamız hızımızı artırırken maliyetleri de düşürdü. Üreterek güçlenen bir belediye olmaya devam edeceğiz. ‘Geleceğin şehri Samsun’ vizyonu doğrultusunda attığımız adımlarla daha güçlü bir şekilde Samsun’un yarınları için çalışacağız” şeklinde konuştu.

AdminAdmin