SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 16-07-2023 17:58

Büyükşehir'in Tasarruf Fabrikası

Samsun Büyükşehir Belediyesi 6 ay önce Tekkeköy ilçesinde kurduğu Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Fabrikası ile bütçesine 10 milyon lira tasarruf sağladı. Fabrikada 6 ayda 60 bin metrekare parke, 50 km uzunluğuna eşdeğer bordür ile 40 bin adet beton boru üretildi. Üretilen ürünler de yine Büyükşehir Belediyesi'nin alt ve üstyapı çalışmalarında kullanıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kurumsal gücümüz ve potansiyellerimize inanarak, her alandaki hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kurduğumuz bu fabrika ile kendi ürettiğimiz ürünleri yaptığımız çalışmalarımızda kullanıyor bir yandan işlerimizde hız kazanırken bir yandan da büyük bir tasarruf sağlıyoruz” dedi.

Büyükşehir'in Tasarruf Fabrikası

Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümden ulaşıma, eğitimden sağlığa, akıllı şehir uygulamalarından doğa dostu yeni teknolojilerin kullanımına kadar çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. Bu çerçevede yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, temel malzeme ihtiyacını da kendi kurduğu Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Fabrikası'ndan karşılıyor. Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan ve Tekkeköy ilçesinde hizmet veren fabrikada üretim aralıksız sürüyor. Üretilen ürünler de yine Büyükşehir Belediyesi'nin alt ve üstyapı çalışmalarında kullanılıyor.

‘6 AYDA 50 KM UZUNLUĞUNDA BORDÜR 40 BİN ADET BORU’

Fabrikanın robotik sistemle çalıştığını söyleyen Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Fabrikası Üretim Müdürü Mehmet Can Us, "Ham maddemiz olan taşları kendi ocaklarımızdan çıkarıp beton üretim tesislerimizde karıştırıyoruz. Hazırlanan kuru betonlar, mikserlerle taşınarak fabrikamızdaki pres makinelerimize geliyor. Burada da baskılarını yaparak bordür ve kilit parke taşı haline getiriyoruz. Üretimlerimiz Ocak ayında başladı. 6 aydır stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Mart ayından itibaren daha da sıklaştı. 6 ayda 60 bin metrekare parke, 50 km uzunluğuna eşdeğer bordür ile 40 bin adet beton boru ürettik. Kalkanca'da bulunan spor salonumuzda kullanılmak üzere 2 bin metrekare kırmızı, beyaz ve siyah begonit taşları ürettik. Yine ürettiğimiz bu taşlar stadyum etrafında yapılan çalışmalarda kullanıldı. Fabrikada ürettiğimiz tüm ürünler belediyemize ait alt ve üstyapı çalışmalarında kullanılıyor" dedi.

‘HEM HIZ HEM TASARRUF’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yapılan her çalışmada atılan her adımda ‘yüksek verimlilik’ ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek "Hemşehrilerimize her alanda hizmet için yola koyulduk. Şehrimiz için bir dizi yatırımı hayata geçirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Her alanda üreten bir belediye olarak yaptığımız işlerde yüksek verimlilik elde ediyoruz. Kendi fabrikalarımız ile Samsun'umuzun ihtiyaçlarını çok daha çabuk çözüme kavuşturuyoruz ve kendi tesislerimizde çok daha ucuza mal etmiş oluyoruz. Kurumsal gücümüz ve potansiyellerimize inanarak, her alandaki hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kurduğumuz bu fabrika ile kendi ürettiğimiz ürünleri yaptığımız çalışmalarımızda kullanıyor bir yandan işlerimizde hız kazanırken bir yandan da büyük bir tasarruf sağlıyoruz” dedi.

AdminAdmin