SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 10-08-2023 16:37

‘Can Dostlar’ın Maması Büyükşehir’den

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mama Üretim Tesisi’nde üretilen 1690 ton mama ile 100 bin can dostunun karnını doyurdu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Hem israfı önlüyoruz, hem de can dostlarımızın sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz” dedi.

‘Can Dostlar’ın Maması Büyükşehir’den

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hastane, restoran, üniversiteler, okullar gibi mekanlarda oluşan artan yemekleri toplayarak Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi içerisindeki Mama Üretim Tesisinde işlemden geçiriyor. İşlem öncesinde toplanan bu yemekler belirli zaman aralıklarında gıda laboratuvarlarında kontrolden de geçirilerek sokak hayvanları için gerekli besin ögelerini taşıyıp taşımadığına bakılıyor. Günlük ortalama 540 kilogram mamanın üretildiği tesiste hazırlanan yiyecekler, merkezde bulunan köpek ve kedilerle sokak hayvanlarına veriliyor. Böylece hem artan yemekler değerlendiriliyor hem de hayvanların yiyecek ihtiyacı karşılanıyor. 2015 yılında açılan Mama Üretim Tesisi’nde üretilen 1690 ton mama ile 100 bin can dostunun karnı doydu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap; “Mamalarda protein kaynakları, kemik suyu ile karbonhidrat kaynakları birleştiriliyor. Kepek, ekmek, makarna gibi birçok karbonhidrat kaynağı kullanılıyor. Fermantasyonu içinde yoğurt ve yoğurt mayası kullanılan mamalar doğal olarak can dostlarımızla buluşuyor” dedi.

HEM İSRAFI ÖNLÜYOR HEM DE ONLARA DESTEK OLUYORUZ

Can dostları için her konuda özel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mama Üretim Tesisi ile 3 hedefe hizmet sunuyoruz. Sıfır atık projesine katkı sunuyoruz. Hem israfı önlüyoruz, hem de can dostlarımızın sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Mama Üretim Tesisinde günlük ortalama 540 kilo mama üretiliyor. Her gün yüzlerce kedimiz ve köpeğimiz sağlıklı beslenmiş oluyor. Hayvan sevgisinin öneminin farkında olan bir belediye olarak çalışmalarımızı hep o doğrultuda gerçekleştiriyoruz” dedi

AdminAdmin