SİYASET
Giriş Tarihi : 17-01-2024 15:22

“Çare Saadet Partisi”

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, emekliye yapılan maaşın kabul edilebilir olmadığını ve çarenin Saadet Partisi olduğunu söyledi.

“Çare Saadet Partisi”

Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven şunları söyledi:

“Bir emekli olarak, biz emeklilere reva görülen artış ve net rakam kabul edilebilir değildir.

Toplumun, emekliler hariç kesimlerine yetmeyen ama oransal olarak emekliden kat be kat fazla yapılan zamlar gösteriyor ki ömrünün son deminde üç kuruşa muhtaç hale getirilen SGK ve BAĞKUR emeklisine üvey evlat muamelesi yapılmıştır.

Seçimlere ramak kala bu çok komik rakamı ancak verebilen hükümet için ekonomik olarak anlaşılıyor ki deniz bitti. Elbette bunun siyasi bir karşılığı olacaktır diye düşünüyorum.

Çalmayan çaldırmayan, yemeyen yedirmeyen, adil bir düzen, Erbakan hocamızın uyguladığı denk bütçe ve havuz sistem hayat geçirilmeden bu ülke ekonomik, dolayısıyla sosyolojik rahatlığı yakalayamayacaktır.

Bunun içinde çare Milli Görüş Saadet Partisi kadrolarındadır.

Bu hususta genel Merkezimizin açıklamaları da genel sekreterimiz ve Ankara Milletvekilimiz Mesut Doğan beyin aşağıdaki ifadeleri ile şöyle belirtilmiştir.

Ankara Milletvekilimiz ve genel sekreterimiz Mesut Doğan;

"Ya Cumhurbaşkanına doğrular söylenmiyor ya da Sayın Erdoğan, emeklilere yalan söylüyor.

1-    Emekliler arasında 2024'ün ilk altı ayında oluşan artış farkı 15 puan civarında iken verilen 5 puan ek artış adaleti sağlamamış yalnızca adaletsizliğin eşiğini düşürmüştür.

2-    Bağkur ve SSK emeklilerine % 42 artış yapılacaksa; en düşük emekli aylığının 7500 TL’den (7500*1.42) 10.650 TL’ye yükselmesi gerekirdi. Ancak buna rağmen en düşük emekli aylığındaki artış tutarı 650 TL aşağıya çekilmiştir.

3-   Kök maaş ve en düşük emekli aylığı ayırımı kaldırılmamış aksine derinleştirilmiştir.

4-“Nispeten daha düşük maaş alanlar “ bağlamıyla % 5 ek zammın bütün SSK ve Bağkur emeklilerine verilmediği anlaşılmış daha doğru bir ifadeyle ek zammın kimlere verildiği anlaşılmamıştır.

5-   Temmuz zammında memur emeklileriyle aradaki artış farkının giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı; bu ifadesiyle Temmuz'da taraflardan herhangi birisine ilave zam yapılacağını söylememektedir. Zira memur emeklilerine enflasyonun % 15’i aşması halinde ilk altı aylık enflasyon farkı+% 10 oranında, SSK ve Bağkur emeklilerine ise ilk altı aylık enflasyon oranında zam yapılacaktır. (Bu durumda ilk altı ayda enflasyon % 20 olursa SSK ve Bağkur emeklileri % 20 oranında memur emeklileri ise % 5 enflasyon farkı + % 10 olmak üzere % 15 artış alacak)

6-Emeklilere müjde gibi gösterilmeye çalışılan % 5 ek zam 7500 TL maaş alan bir emekli için 375TL’ye tekabül ederken, bir başka müjde olarak gösterilen en düşük emekli aylığının 10000TL’ye yükseltilmesi ise en düşük emekli aylığının asgari ücretin %58,8’ine düşürülmesi demektir. (2023 Aralık ayında en düşük emekli aylığı olan 7500 TL, o dönem geçerli olan 11.402TL asgari ücretin %65.7 sine denk geliyordu)

7- Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen iktidar % 60'ı aşan resmi enflasyon karşısında yalnızca % 5'lik ilave artışın emeklileri ezdirmemek için yeterli olduğunu düşünüyorsa yol açtığı zararı yeterince hesaplayamıyor demektir.”

AdminAdmin