İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 09-03-2023 20:41

Çarşamba Muhtarlar Derneği’nden YEDAŞ İsyanı

Çarşamba Muhtarlar Derneği tarafından YEDAŞ tarafından üreticilere kaçak elektrik kullanımından dolayı ceza yazılmasına tepki gösterilerek basın açıklaması gerçekleştirildi.

Çarşamba Muhtarlar Derneği’nden YEDAŞ İsyanı

YEPAŞ Çarşamba Şubesi önünde muhtarlar ve üreticiler adına basın açıklamasını gerçekleştiren Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, “Çarşamba Ovası’nda çiftçilerimiz tarımı daha iyi hale getirebilmek için sulama işlemi gerçekleştiriyor. Sulama işlemi mahsulün yüzde 20-30 daha verimli hale gelmesini sağlıyor. Daha öncesinde bir tane aboneliği 2-3 farklı yerde kullanma imkanına sahipken, YEDAŞ almış olduğu kararla sabit abone sistemine geçti. Bizim buradaki amacımız; Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin belirlemiş olduğu tüm kurallara uymamıza rağmen bizlere ceza yazılmıştır.

Bundan 4-5 ay önce ilgili kuruma fotoğraflandırmalarımızı ve diğer istenilenleri yaparak bildirdik. Bize bu işlemleri yerine getiren üreticilere herhangi bir işlem yapılmayacağının söylenmesine rağmen, hiçbir ayrım yapılmadan Cumartesi günü ilgili şirketin avukatlığını yapan özel bir hukuk bürosu tarafından çiftçilerimiz ve muhtarlarımız aranarak acil bir şekilde para yatırmamız istendi. Burada çok büyük bir problemimiz var; iyileştirme yapılması adına önerilerde bulunmamıza rağmen önerilerimiz dikkate alınmadı. Biz karşımızda ilgilenecek bir yetkili bulamıyoruz. Mahalle muhtarları mahallelerin örnek insanlarıdır. Sizler faturalarını bir gün dahi geciktirmemiş bu insanları hırsızlıkla itham ediyorsunuz. Kaçak elektrik kullanımı adı altında 6 bin lira yazılan cezalar avukatlık ücretleri ile 12-13 bin liraları buluyor. Pazartesi günü belirli bir noktaya geldik. Pazartesi günü kurum dilekçe almadı ancak ardından bizim baskılarımız neticesinde kurum dilekçe almaya başladı. Dilekçeleri verdik bu sefer de dilekçelerle bir işlem olmayacağını söylediler.

Üst yetkili ile görüştüğümüzde bize dilekçelerin verilmesini ve mahkeme dosyalarını gündeme getirmediklerini söylediler. Böyle bir şey de mümkün olamaz. Biz ‘acaba ilgili kurum bize ne zaman icra gönderecek?’ diye mi yaşayacağız? Biz yanlış bir şey yapmadık bizden istenen prosedürleri yerine getirdik. Biz hırsızlık yapmadık ve bu cezaları da kabul etmiyoruz. İcra işlemlerini durdurduklarını dile getiriyorlar, ancak biz icra işlemlerinin durdurulmasını değil iptal edilmesini istiyoruz. Siz parayı ödeyin sonra mahkemeye verirsiniz gibi bir söylemi de kabul etmiyoruz. Bize kimse kaçak elektrik kullanımı adı altında ceza gönderemezsiniz!” diye konuştu.

Açıklamaya CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Çevre Platformu(SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin