İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 25-07-2023 13:32

“Çarşamba OSB Hızla Tamamlanıyor”

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’ni ziyaret eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Yatırımcı firmaların tamamı faaliyete geçtiğinde Çarşamba ilçemizde yaklaşık 7 bin 500 hemşerimiz istihdam edilecek” şeklinde konuştu.

“Çarşamba OSB Hızla Tamamlanıyor”

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yönetim binasını ziyaret ederek Çarşamba Kaymamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Başkanı Ayhan Sonkaya ve Bölge Müdürü Mehmet Dalgıç ile toplantı yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, toplantı sonrasında bir açıklama yaparak, “Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz, kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olmasının yanı sıra Samsun Merkez OSB ve Sanayi Sitelerine yakınlığıyla da cazip bir konuma sahiptir. Kurulduğu 82 hektarlık zeminin düz olması nedeniyle de yatırımcılarımıza önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu özellikleriyle Çarşamba OSB’miz yatırımcılardan planlanan sanayi parselinin 3 katı kadar talep almıştır. OSB’de parsel tahsisi konusunda titiz hareket ediyor, ihracata dayalı ve yüksek katma değerli ürün üretimi yapan firma ve sektörlerin bulunmasına özen gösteriyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde imar planı neticesinde 520 bin m2 sanayi parseli oluşturulmuş ve 470 bin m2’lik sanayi parselinin tahsisi gerçekleştirilmiştir. 30 parselimizin tahsisi yapılmış olup, alan bazlı tahsis oranı yüzde 90 seviyesindedir. Tahsisi yapılan 30 firmadan 21 tanesi inşaat ruhsatını almış olup, 3 firmamız ise deneme üretimlerine başlamıştır. Diğer firmalarımız ise en kısa sürede inşaatlarına başlayacaktır” şeklinde konuştu.

Altyapı çalışmalarının yüzde 93’ünün tamamlandığını dile getiren Samsun Valisi Dağlı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“OSB’nin altyapı ve üstyapısıyla yatırımcılarımız tarafından örnek gösterilecek bir OSB olmasına gayret ediyoruz. Altyapı yapım işi planlandığı şekilde devam etmektedir ve şu an itibarıyla yüzde 93 seviyesinde olup, Ekim ayı başında altyapı çalışmalarımız tamamen bitecektir. Kalan imalatlarımız donatı alanlarımızın imalatı olup, sanayimizin ihtiyacı olan yol, yağmur suyu, atık su, kullanma suyu ve elektrik hizmetleri firmalarımızın kullanımına hazır hale gelmiştir. OSB’nin 4,7 km’lik yolunun 3,8 km’sinin betonu dökülmüş, yağmur suyu, içme suyu ve atık su hatları tamamlanmıştır. Yolda bisiklet yolları ve imalatı yapılacak olan kaldırımlarımızda da görme engelli vatandaşlar için sarı işaretlemeler bulunacaktır.”

Trafo merkezi inşaatının başladığını ve meslek lisesinin inşaatının da kısa sürede başlayacağını dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Fabrikaların elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgemize kurulacak olan trafo merkezinin ihalesi ve yer teslimi yapılmıştır. Kısa sürede sahada inşaatına başlanılacak olup, Haziran 2024’te bitirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca OSB sınırları içerisinde de trafo merkezi bulunacağından kesintisiz elektrik ve su depoları sayesinde de kesintisiz su hizmeti verebilecektir. Bu arada elektrik dağıtım lisansımız da alınmış olup, bölgemizde elektrik satışı OSB yönetimi tarafından yapılacaktır. Bir yıl önce, 27 Temmuz 2022 tarihinde temellini attığımız OSB Yönetim Binası da Nisan ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. OSB’de yatırımcıların teknik personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılması planlanan 24 derslikli meslek lisesi ve anaokulunun da zemin etüt raporlarının ardından projeleri hazırlanacak ve yapımı gerçekleştirilecektir. Her iki okulumuz 2023 yılı yatırım programına alınmış olup, yakından takip edilmektedir. Çarşamba OSB’de yatırımcı firmaların tamamı faaliyete geçtiğinde yaklaşık 7 bin 500 kişilik istihdam sağlanacaktır. İstihdam ve ihracatın artmasıyla Çarşamba ilçemizde tersine göç başlayacaktır. Çarşamba OSB’mizin de diğer OSB’lerimiz gibi birçok sektörde yerli ve milli üretimiyle Türkiye Yüzyılının inşasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu doğrultuda, tüm OSB’lerimize yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilerimizi ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin