SPOR
Giriş Tarihi : 05-06-2023 18:20   Güncelleme : 05-06-2023 18:37

Çarşamba ‘Ragbi’ye Ev Sahipliği Yapıyor

Çarşamba ilçesi 5-10 Haziran tarihlerinde Çarşamba Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilecek 2023 Yılı Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği’ne ev sahipliği yapıyor.

Çarşamba ‘Ragbi’ye Ev Sahipliği Yapıyor

Çarşamba Tarihi Evi’nden Zübeydehanım Parkı’na kadar kortej yürüyüşü yapılarak başlayan programda Çarşamba Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden 10 ilimiz etkilendi. Bu 10 ilimizde yaklaşık 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların arasında Gençlik Spor Bakanlığımız bünyesinde 78 personelimiz de vefat etti. Bu nedenle Anadolu Yıldızları ligimize bu sene Şube Müdürü iken depremde hayatını kaybeden Osman Bayrakdar ismini verdik. Çarşambamız turnuvaya ev sahipliği yapacak. Ben bütün takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Dereci’nin ardından konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Az önce il müdürümüzün de ifade ettiği gibi bu turnuva bizim için önem arz ediyor. Bu turnuvanın önemi ise hepimizi yasa boğan 10 ilimizin etkilendiği Maraş depremidir. Bu turnuvaya bu sezon Osman Bayrakdar ismi verildi ancak hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı katarsak daha da anlam kazanır. Ben hayatını kaybeden tüm büyüklerimize, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bu tür felaketlerden memleketimizi, dünyamızı muhafaza etsin. 22 ilden 31 takım ve yaklaşık 600 sporcumuza ev sahipliği yapacağız. Daha öncede ragbi ve beyzbol turnuvalarına ev sahipliği yapmıştık. İnşallah sizleri de en iyi şekilde ağırlayacağız. Sporcularımıza ve takımlarımıza başarılar diliyorum.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin