İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 11-11-2022 13:22

Çarşamba Yeni Cezaevi Ağaçlandırıldı

Çarşamba’da kısa süre içerisinde açılması beklenen S Tipi Kadın ve Erkek Açık ve Kapalı Cezaevi yerleşkesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesi ile ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.

Çarşamba Yeni Cezaevi Ağaçlandırıldı

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle düzenlenen ağaçlandırma etkinliğinde konuşma yapan Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, “Çarşamba ilçemizde hizmet verecek olan Çarşamba S Tipi Kadın ve Erkek Açık ve Kapalı Cezaevimizin inşaat çalışmaları bitti ve çok kısa süre içerisinde cezaevimiz hizmet vermeye başlayacak. 3 bin kapasiteli cezaevimizde yaklaşık 900 memur ve jandarma personeli istihdam edilmiş olacak. İnşaatı biten cezaevimizin bahçe düzenlemelerini de gerçekleştirdik, ancak cezaevimizin bahçesinde ağaçlandırma yapılmamıştı. 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelge ile 11 Kasım tarihi Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanmaktadır ve bugün de cezaevimizin bahçesinde ağaçlandırma etkinliği gerçekleştirmeyi uygun gördük. Ben katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başsavcı Yeğin’in konuşmasının ardından katılımcılar tarafından Çarşamba S Tipi Kadın ve Erkek Açık ve Kapalı Cezaevi yerleşkesinde ağaçlandırma etkinliği gerçekleştirildi.

Ağaçlandırma etkinliğine ayrıca Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, kamu kurum müdürleri ve cezaevi personeli katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin