İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 16-07-2026 09:42

ÇARŞAMBA'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıldönümü vesilesi ile Abdullahpaşa Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

ÇARŞAMBA'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Bundan 10 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde verilen o destansı mücadelenin kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi yad etmek üzere burada toplandık. Bundan 10 yıl önce milletimizin iradesine ve bağımsızlığına kast eden hain darbe girişimine karşı aziz milletimiz tıpkı İstiklal Harbi'nde olduğu gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek meydanlara inmiş tankların karşısında bir destan yazmıştı. 15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çarşamba'da da Belediye Meydanı'nda toplanan hemşehrilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Türk milleti olarak atalarımızın 1071 Malazgirt Zaferi ile birlikte bizlere vatan kıldığı bu topraklarda özgür olarak yaşıyoruz. Bu topraklarda her zaman özgür yaşamak için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Dündar'ın ardından söz alan Çarşamba Kaymakamı Mehmet Emin Kamil Sağlam ise şunları söyledi:

"15 Temmuz'da devletimiz, milletimiz Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş hain bir saldıya maruz kaldı. Milletimizin vergileriyle alınan tanklarımızı, uçaklarımızı ve helikopterlerimizi yine devletimizden maaş alan asker görünümlü hainler halkımıza çevirerek düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadığı alçaklığı aziz milletimize reva gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz günü Marmaris'te dinleniyordu. Hain çete mensupları Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalıştılar ama ulaşamadılar. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızı meydanlara çağırdı ve aziz milletimiz bir destan yazdı. Ben o gün meydanlara inen tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyor. Bu ülke için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından günün anlamına ilişkin şiirler okunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin gösterimi ile devam ederken Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı'nın Mehter Gösterisi sahnelendi.

HABER: MEHMET EMİN COŞKUNDERE

AdminAdmin