İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:37

Çarşamba’da 15 Temmuz Programı

Çarşamba Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü’nde ilçede çeşitli etkinlikler ile vatandaşlar ile bir araya geliyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Milli iradenin destan günü, 15 Temmuz’da tüm hemşehrilerimizi Abdullah Paşa Meydanı’mızdaki programlara bekliyoruz” dedi.

Çarşamba’da 15 Temmuz Programı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Belediyesi öncülüğünde Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleşecek. 15 Temmuz Cumartesi akşamı Abdullah Paşa Meydanı’nda gerçekleşecek.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’inci yıl dönümünde Abdullah Paşa Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlikler saat 20.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, konuşmalar, şiirler, video gösterileri ile devam edecek programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitapları canlı bağlantıyla verilecek. Etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı Sanatçıları Orkestrası, Ali Kemal Seven ile Kahramanlık Türküleri’de vatandaşlarla buluşacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saat 00.13’te sela okunması ile son bulacak.

Türkiye Yüzyılının Kahramanları

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “15 Temmuz; bir olan, beraber olan, vatan uğruna destan yazan aziz milletimizin destanıdır. Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları, aziz milletimiz 15 Temmuz’da sokaklara dökülerek vatanına, bayrağına, ülkesine sahip çıkmıştır. Milletimiz, demokrasisine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin darbelere geçit vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümündeyiz. Ülkemiz demokrasisine yapılan bu alçakça girişimi unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi milletimiz yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle hepsi meydanlara çıkarak tankın, tüfeğin karşısında ölümü göze alarak durdular.

15 Temmuz uçaklara, tanklara karşı bileğiyle, yüreğiyle kahramanca karşı duran aziz milletimizin destanıdır. 15 Temmuz, milli iradenin destanıdır. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde darbe girişimine müsaade edilmemiştir. Milletimiz, hükümetine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’inci yıl dönümünde biz yine meydanlarda olacağız. Kuran’ı Kerim Tilaveti, şiirler ile 15 Temmuz’u anacak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını meydanlarda, Çarşambalı vatandaşlarımız ile birlikte izleyeceğiz. Etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı Sanatçıları Orkestrası ve Ali Kemal Seven ile Kahramanlık Türküleri bizlerle olacak. Tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz akşamı Abdullah Paşa Meydanı’mızda saat 20.00’de başlayacak programımıza bekliyoruz. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah, cennet vatanımızı, milletimizi her türlü beladan korusun” diye konuştu.

AdminAdmin