İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 18-03-2023 16:35

Çarşamba’da 18 Mart Etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çarşamba ilçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çarşamba’da 18 Mart Etkinliği

Çarşamba Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programında konuşma yapan Çarşamba Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Kocabaş, “Ülkemizde 11 ili etkileyen 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün, Türk ulusunun dünya devletlerine çok önemli dersler verdiği Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın ve tarihimizde bir çok zaferi kazandıran ve vatan, bayrak ve ulusumuz için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Tarihimizdeki destanlarımızdan biri de Çanakkale Zaferi’dir. Çanakkale savaşları deniz ve karada olmak üzere iki aşamalı olmuştur. Çanakkale deniz ve kara savaşları savunma stratejileri açısından eşsiz bir örnektir. İmkansızlıklar içinde büyük kahramanlıklar sergilenmiştir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Çelenk sunma programına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Astgm. Bilal Acemli, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin