İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 21-02-2023 16:06

Çarşamba’da 197 Depremzede Öğrenci Eğitime Başladı

06 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem sonrasında dün 71 ilde ilk ders zili çalarken, Çarşamba ilçesinde de deprem bölgesinden gelen 197 öğrencinin okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimde eğitime başladığı öğrenildi.

Çarşamba’da 197 Depremzede Öğrenci Eğitime Başladı

Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem sonrasında okullarda eğitim-öğretim 20 Şubat tarihine kadar ertelenmişti. Dün itibari ile okullarımızda eğitim-öğretime yeniden başladık. Deprem bölgesinden de ilçemize gelen depremzede öğrencilerimiz oldu. Öğrencilerimizin nakil işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayarak okullarımıza kayıtlarını yaptık. Bu öğrencilerimizin 25’i okul öncesi, 50’si ilkokul, 52’si ortaokul ve 70’i lise öğrencisi olmak üzere toplam 197 öğrencimiz ilçemizdeki okullarımızda eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Bu öğrencilerimizin de kaldıkları yerlerdeki en yakın okullarımıza kayıtlarını yapmaya da özen gösterdik” şeklinde konuştu.

Öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını da dile getiren Müdür Özdemir sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yaşanan afet nedeniyle insanlar misafir olarak ilçemize geldiler. Öğrencilerimizin de kitap-defter, kırtasiye ihtiyacına Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek sağladık. Bunun yanı sıra okullarımızda görevli rehber öğretmenlerimizi de görevlendirdik ve öğrencilerimizin aileleri ile görüşerek psikoloji destek veriyorlar. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ben depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu günleri birlik beraberlik içerisinde aşacağız.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin