SAĞLIK
Giriş Tarihi : 05-03-2024 20:55

Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından Dünya Obezite Günü sebebiyle düzenlenen adım yarışmasında dereceye giren personellere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

Ülkemizde ilk olma özelliği taşıyan yarışma kapsamında hastane personelleri haftasonu boyunca en çok adımı atmak için yarıştı. Çarşamba Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başhekim Op.Dr.Serap Samut Bülbül, “Modern hayatın en büyük sağlık sorunlarından birisi haline gelen obeziteye dikkat çekebilmek adına hastanemiz bünyesinde bazı etkinlikler planladık. Adım yarışmamız da bunlardan birisi. Kaybedeni olmayan bu yarışma ile obeziteyle mücadelede fiziksel aktivitenin rolüne vurgu yapmayı amaçladık” diye konuştu.

Bülbül konuşmasında, obezitenin şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları ve bazı kanserlerle yakın ilişkisi sebebiyle insan hayatinı tehdit eden ciddi bir sağlık sorunu olduğunun altını çizerek, sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini hatırlattı.

71 bin 125 adım atan Tıbbi Sekreter Özkan Karakuş yarışmanın birincisi olurken, Hemşire Melike Ahlat 60 bin 763 adımla ikinci, Temizlik Personeli Mehmet Ali Aydın 44 bin 688 adımla üçüncü olarak yarışmayı tamamladılar ve ödül almaya hak kazandılar.

Dereceye girenlerin ödülleri verildi.

AdminAdmin