SPOR
Giriş Tarihi : 02-07-2023 14:14

Çarşamba’da Geleneksel Rahvan At Yarışları Yapıldı

Çarşamba ilçesinde Çarşamba Belediyesi tarafından Yeşilırmak Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları bu yıl da Yeşilırmak Millet Bahçesi’nde pek çok farklı ilden 9 kategoride 103 atın katılımı ile gerçekleştirildi.

Çarşamba’da Geleneksel Rahvan At Yarışları Yapıldı

Çarşamba ilçesinde bir geleneği yaşatmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Geleneksel Rahvan At Yarışlarımız ile Yeşilırmak Millet Bahçemizdeydik. Yeşilırmak Şenliklerimizin finalini Geleneksel Rahvan At Yarışlarımız ile yaptık. Kıyasıya rekabet, büyük bir dostluk ortamında güzel bir yarış gerçekleşti. Farklı illerden birçok sporseverde ilçemizdeydi.

İlçemizde bir geleneği yaşatıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Yarışmaya katılan sporcularımıza, izlemeye gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sporun kenti Çarşamba'mızda sporu ve sporcularımızı desteklemeye, ilçemizde birçok spor müsabakası ile hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Yeşilırmak Millet Bahçesi’nde düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları’nı Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanvekili Ümit Kavraz, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Yarışlar sonunda dereceye giren atların sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin