İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 23-12-2022 13:32

Çarşamba’da ‘Helal Gıda’ Semineri

Çarşamba ilçesinde Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği(GİMDES) tarafından ‘Helal Gıda’ semineri verildi.

Çarşamba’da ‘Helal Gıda’ Semineri

Çarşamba Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Çarşamba Şubesi tarafından düzenlenen program ile Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği(GİMDES) Başdenetçisi Timuçin Günesen tarafından ‘Helal Gıda’ semineri verildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Çarşamba Şube Başkanı Resul Balcı, “Ben İHH ile 1992 yılında tanıştım ve o zamandan bugüne kadar İHH çatısı altındayım. İHH sadece üç harften ibaret değildir. İHH; merhamet etmek, acımak, uykusuz kalmak, dertlilerin dertleri ile dertlenmek, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmektir. 2019 yılından itibaren İHH İnsani Yardım Vakfı Çarşamba Şubemizi faaliyete geçirdiğimiz günden bu yana hayırseverlerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte çok güzel çalışmalara imza attık ve bundan sonra da inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne kadar yanımızda olan ve bundan sonra da yanımızda olacak tüm hemşehrilerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Balcı’nın konuşmasının ardından Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği(GİMDES) Başdenetçisi Timuçin Günesen tarafından ‘Helal Gıda’ sertifikası verilen ürünler, sertifika verilirken dikkat edilen hususlar, sertifika sürecinde yapılan denetimler alakalı olarak dinleyicilere bilgilendirmede bulundu.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin