İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 28-12-2022 20:41

Çarşamba’da ‘İlçe Transfer Merkezi’ Toplantısı

Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri Derneği’nde Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Büro Amirliği Komiseri Samet Aydın, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve Dernek Başkanı Kadem Aksoy’un katılımı ile yarın Samsun’da hizmete girecek olan ‘İlçe Transfer Merkezi’ ile alakalı toplantı gerçekleştirildi.

Çarşamba’da ‘İlçe Transfer Merkezi’ Toplantısı

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala otobüs esnafına yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 15 yıldır hem vatandaşlarımızın hem de otobüsçü kardeşlerimizin Samsun Meydan’a güzergah sıkıntısı vardı. Nitekim hem Belediye Başkanımızın göreve gelmesi hem Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve gelmeden önce adaylık sürecinde lanse ettiğinde heyecanlanmıştık. Bu projenin hayata geçmesi aşamasında çok çalışmalar yapıldı. Sonunda da bu proje yarın itibari ile hizmete giriyor. Tüm vatandaşlarımıza ve otobüs esnafımıza hayırlı olsun. Bundan sonra siz otobüs esnafımızın da vatandaşlarımıza daha güler yüzlü bir hizmeti daha misafirperver şekilde temiz ve hijyenik bir şekilde hizmet vereceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Bala’nın ardından söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir, seçimler öncesinde bu projesini dile getirmişti ve bizde sizlere bunun sözünü vermiştik. İnsan verdiği sözleri tutması ile anılır. Bizlerde bugün verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan Samsun’a ya hastası olduğu için ya da işi olduğu için gidiyor ve ulaşım sorunu da insanlarımızı etkiliyor. İnşallah bundan sonra hemşehrilerimiz tek vesait ile şehir merkezine ulaşabilecekler. Ben bu projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ve tüm emeği geçenlere onun nezdinde teşekkür ediyorum.”

Sürücü esnafının güzergah sorununun çözülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Kadem Aksoy ise, “Allah’ın izniyle birinci arabamız yarın sabah itibari ile İlçe Transfer Merkezi’nden kalkacak. Araçlarımızın temizliğine ve kılık kıyafetimize dikkat etmemiz gerekiyor. Arabamıza binen vatandaşımız bizim evimize gelen misafirimizdir. Evimize gelen misafire nasıl davranıyorsak aracımıza binen vatandaşlarımıza da öyle hizmet vermemiz gerekiyor. Bundan sonraki süreç hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Büro Amirliği Komiseri Samet Aydın ise kendilerine CİMER üzerinden ayakta yolcu alındığına ilişkin şikayetler geldiğini dile getirerek otobüs esnaflarından bu konuda daha dikkat davranmalarını istediklerini söyledi.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin