İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-07-2023 16:41

Çarşamba’da Kivi Fidanı Dağıtımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Çarşamba ilçesinde üreticilere Kent Kır Elele Projesi kapsamında kivi fidanı dağıtımı yapıldı.

Çarşamba’da Kivi Fidanı Dağıtımı

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin açılışında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca, proje ile alakalı olarak bilgiler verdi.

sunokur.com/files/uploads/1688653963-d49151ccc24476ccc870.jpg" style="width: 660px; height: 330px;" />

Ardından söz alan Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, “Bilindiği üzere Avrupa’nın en büyük kivi çiftliği ilçemizde yer alıyor. Bunun yanı sıra da Karadeniz’in en çok kivi üreten ilçesiyiz. Kivi bizim için yüksek katma değeri olan bir meyve ve bunun Büyükşehir Belediyemiz ile üretiminin desteklenmesi bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Öztürk’ün ardından söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz ise şunları söyledi:

“Belediye denince akla ilk olarak yol, su ve ulaşım geliyor. Fakat belediye içerisinde 23 daire başkanlığı var ve bunlardan bir tanesi de Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’dır. Bizler çiftçi ile vatandaşı buluşturacak projeler yapmaya gayret ediyoruz. 17 ilçemizde de bu projeler dahilinde üreticilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince de ilçelerimizde tarımsal anlamda üretimi artırmayı hedefliyoruz. Kiviyi seçmemizin nedeni de kivi değerli ve pazarı olan bir meyve ve bu sayede ülkemiz ekonomisine katkı vermek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından üreticilere kivi fidanları dağıtılırken, programa ayrıca Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım da katıldı.

AdminAdmin