Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Hasbahçe Mahallesi ve Ömerli Mahallesinde muhtarlık seçimi için sandıklar 1 Haziran Pazar günü kurulacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre, Türkiye genelinde farklı nedenlerle boşalan 405 köy ve mahallede muhtarlık, ihtiyar heyeti ya da her ikisinin belirlenmesi için ara seçim yapılacak.
Çarşamba’ya bağlı Hasbahçe Mahallesi ve Ömerli Mahallesi de bu kapsamda sandık başına gidecek mahalleler arasında yer alıyor. Mahallelerde kurulacak sandıklarda yüzlerce seçmen oy kullanacak.
Seçmenlerin, sabah saatlerinden itibaren oy verme işlemleri için sandık başlarında olması öngörülüyor. Seçimin huzur ve güven ortamı içinde geçmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.