İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 10-10-2023 17:22

Çarşamba’da Öğrencilere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin Önemi Anlatıldı

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve Çarşamba ilçesinde bulunan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni ziyaret eden lise öğrencilerine tesisin çalışma sistemi ve çevre kirliğinin önüne geçmek adına bölgede alınan tedbirler anlatıldı.

Çarşamba’da Öğrencilere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin Önemi Anlatıldı

Çarşamba Fen Lisesi Öğrencileri Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve Çarşamba ilçesinde bulunan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. SASKİ Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Daire Başkanlığı Çevre Mühendisi İmran Yiğit Kuru tarafından öğrencilere tesis gezdirildi. Ardından tesisin çalışma sistemi çevre kirliliğin önüne geçilmesi için bölgede alınan tedbirler anlatıldı. Öğrenciler atık suyun nasıl toplandığını, arıtıldığını ve temizlenmiş suyun nasıl geri bırakıldığını öğrendi. Öğrencilere atık suyun zararları ve doğal kaynakların korunması hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Öğrencilerin çevre hassasiyetine sahip olmalarını sağlamak adına bu tür bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten SASKİ Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Daire Başkanlığı Çevre Mühendisi İmran Yiğit Kuru, “Çarşamba ilçemize Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin yüzde 86 oranında sağladığı hibe desteği ile geri kalanının da genel müdürlüğümüzün bütçesinden karşılanmasıyla inşa edilen tesisimizin yapımını tamamladık. Tesisin çalışması ve işleyişi hakkında kendilerine öğrencilerimize bilgi verdik. Bu tesiste birinci aşama 15 bin 500 metreküp/gün ikinci aşama 19 bin metreküp/gün atık su arıtımı gerçekleştirilecek. Tesisimiz bütün inşaatı tamamlandı. İlerleyen günlerde devreye alınacak. Artık Çarşamba İlçesinden kaynaklanan evsel atık sularının arıtılarak Yeşilırmak Nehri’ne deşarjı sağlanacak” şeklinde konuştu.

Çarşamba Fen Lisesi öğrencilerinden Kardelen Aydınoğlu ise gezinin çok faydalı geçtiğini belirterek “ “Bu gezi benim için bilgilendirici bir gezi oldu. Atık sularla ilgili bilmediğim birçok şeyi öğrencim. Çok faydalı ve yararlı bir tesis olmuş” şeklinde konuştu.

AdminAdmin