İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 23-11-2023 18:40

Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli

Çarşamba ilçesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İletişim Fakültesi’nde ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli gerçekleştirildi.

Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli

Korsanla Mücadele Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması’nın 13.’sü kapsamında İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği(RATEM)’nin fakültemiz sahipliğinde düzenlemiş olduğu etkinliğimize hoş geldiniz.

Öğrencilerimizin bu yarışmalara katılması geleneksel bir hale gelen bu yarışmalara katılmasından dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Dekan Bekiroğlu’nun ardından söz alan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği(RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu ise şunları söyledi:

“Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışmamızın 13.’sünü yaparak öğrencilerimize korsanla mücadelenin fikrini aşılamaya devam ediyoruz. Meslek hayatınıza atıldığınızda sizin de bir eseriniz, bir tasarımınız telif hakkı olmadan kullanılabilir. Gerçekleştirdiğimiz paneli iyi takip ederek haklarınızı iyi öğrenin.”

Son olarak söz alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Eserlerin telif hakkı olmadan alınmasını hırsızlık gibi düşünün. Siz İletişim Fakültesi öğrencileri olarak mesleğe atılacaksınız, emek vereceksiniz.

Kimse hakkı olmadan emek verdiği şeyin alınmasını, korsan yayın yapılmasını istemez. Sizler de bugün bu panelde konuşmacılarımızdan bunlarla alakalı bilgiler alacaksınız. Haklarınız hayatta her zaman savunun. Bizler sizi geleceğe hazırlıyoruz, ancak geleceğinizde verdiğiniz emeklere siz sahip çıkacaksınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği(RATEM) Genel Müdürü Yusuf Gürsoy, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Mehmet Savaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği(RATEM) Bilim Teknik Kurulu Üyesi Ramazan Sezgin Korsanla Mücadele Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması kapsamında korsanla mücadele yapılabilecekler, hukuki yaptırımlar ve izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler verdi.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin