İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 07-02-2023 14:50

Çarşambalılardan Kan Bağışına Büyük Destek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Hatay’da dahil olmak üzere 10 ilde etkisini gösteren 7,7 şiddetindeki deprem nedeniyle tüm Türkiye’de başlatılan kan bağışı kampanyasına Çarşambalı vatandaşlar yoğun destek veriyor.

Çarşambalılardan Kan Bağışına Büyük Destek

Çarşamba Zübeydehanım Meydanı’na gelerek kan bağışlarını alan Türk Kızılayı Kan Bağış Aracı önünde Çarşambalı vatandaşlar yoğunluk oluştururken, Çarşamba Belediyesi tarafından da kan bağış aracına vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için iki tane çadır kuruldu.

Türkiye olarak Kahramanmaraş ve deprem yaşanan diğer illerin yanında olduklarını söyleyen Türk Kızılayı Çarşamba Şube Başkanı Uğur Gökçe, “6 Şubat Pazartesi sabah saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş ilimiz olan ve 10 ilimizde hissedilen 7,7 şiddetindeki depremin ardından saat 13.24’te merkez üssü yine Kahramanmaraş olan 7,6 şiddetindeki iki ayrı deprem yaşadık. Türk Kızılayı olarak ekiplerimiz hemen bölgeye sevk edilmeye başlandı. Depremde hayatını kaybeden 3 binin üzerindeki vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 20 binin üzerinde yaralımız var ve yaralılarımızın kan ihtiyacı sebebi ile Türk Kızılayı olarak tüm Türkiye’de kan bağışı kampanyası başlattık. Kan bağışı toplama aracımız bugün Zübeyde Hanım Meydanı’na geldi ve kan bağışı kabulüne başladı. Kan bağışı kampanyamız 11 Şubat Cumartesi akşamı saat 19.00’a kadar her gün 10.00 ila 19.00 arasında kan bağışlarını kabul edecek. Bugünde Çarşambalı hemşehrilerimiz günün birlik ve beraberlik günü olduğunu yoğun katılımı ile gösterdi. Toplanan kan bağışlarını ivedi şekilde deprem bölgesindeki yaralılarımıza ulaştıracağız. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ayrıca kan bağışçılarımızın soğuk hava şartlarından etkilenmemeleri için bölgeye iki adet çadır kurduran Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin