İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 08-12-2023 15:36

Çarşambalıların Birliği Örnek Oluyor

Çarşambalılar yardımlaşma ve dayanışmaları ile örnek oluyor. Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) ve bünyesindeki dernekler, bu yıl 11’inci kez düzenledikleri kampanya ile OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokuluna (M.Y.O) bilgisayar laboratuvarı kurdu. Aynı zamanda kampanya ile 300 öğrenciye de bot ve mont yardımı yapıldı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşambalılık ruhu, Çarşambalı hemşehrilerimizin dayanışmaları ile gurur duyuyoruz” dedi.

Çarşambalıların Birliği Örnek Oluyor

Çarşamba Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen “Çocuklar Üşümesin” kampanyası ile Çarşamba’da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu’na 30 bilgisayarlı laboratuvar kurdu. Aynı zamanda projenin ortaya çıkış biçimine uygun olarak da 300 öğrenciye bot ve mont desteği sağlandı.

Çarşamba Dernekler Federasyonu 2022 yılında da Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 23 bilgisayarlı bir bilgisayar sınıfı kurmuştu.

Çarşamba Öğretmenevinde gerçekleşen programa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) Başkanı Hayati Sözen, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, dernek başkanları ve yöneticileri, ilçe protokolü ile muhtarlar katıldı. Öğretmenevinde gerçekleşen programın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda bilgisayar laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, program için buluşan heyet ile birlikte Çarşamba Organize Sanayi Bölgesini de ziyaret ederek Çarşamba’ya kazandırılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 “Sivil toplum örgütlerini önemsiyoruz”

Programda konuşan Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, “Çarşamba Kaymakamlığı olarak sivil toplum örgütlerini önemsiyor, STK’ların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çarşamba’mızda odalarımız, derneklerimiz güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. ÇADEF’in Çocuklar Üşümesin kampanyası da çok değerli. Biz de kendilerine destek olmaya devam ediyoruz. 2 yıldır da okullarımıza bilgisayar sınıfları kurulması önemli. Çarşamba’nın çok ciddi oranda bir gençliği var. Çarşamba’nın en güçlü yanı da bence bu gençliği. Bizde 5 yıldır Çarşamba’mızın gençliği için çalışmayı sürdürüyoruz. STK’lar biraz önce de bahsettiğim gibi çok önemli kurumlar. Ben, Çarşamba Dernekler Federasyonu ve bağlı derneklere bu güzel kampanya için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kampanya bir gelenek haline geldi”

Çarşambalı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan ve gerçekleşen kampanyanın önemine değinen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çocuklar Üşümesin projesinin bugün 11’incisi düzenleniyor. Bu güzel kampanya bereketi gittikçe artan da bir hâl aldı. İlk önce çocuklarla başlayan bu yardım faaliyeti geçen yıl bilgisayar ve bilgisayar ekipmanlarıyla devam etmeye başladı. Bu yıl da inşallah Çarşamba Ticaret Borsamızın yaptırmış olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitemize bağlı meslek yüksekokulumuza ve yine Terme’ye bir bilgisayar sınıfı oluşturulacak. Hem eğitime hem eğitim gören çocuklarımıza önemli bir katkı olarak görüyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Biz Çarşambalı olmaktan, Çarşambalı ruhunu taşımaktan her zaman gurur duyuyoruz. ÇADEF’de insanın doğduğu topraklarla, kökleriyle bağını koparmaması anlamında çok güzel bir yardım kampanyası düzenliyor. Yapılırken de diğer insanlara da örnek olan, varını paylaşmayı gösteren bir yardım faaliyeti. Katkısı olan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 “Çarşambalı olmaktan gurur duyuyoruz”

Çarşambalılar Federasyonu Başkanı Hayati Sözen, “Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. 11’inci “Çocuklar Üşümesin” kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Bu bir gelenek haline geldi. Sayın Belediye Başkanımız Halit Doğan’a da teşekkür ediyorum, sağ olsun bize bu imkanı sağlıyor ve her zaman yanımızda oluyor. Çarşambalı olmaktan gurur duyuyoruz. Her sene bunu yapmaya çalışıyoruz. 11 yıldır, 15 bine yakın çocuğumuzu giydirdik; bot, mont desteği sağladık. Organizasyona desteğini sağlayan Hüseyin Avni Özdemir başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi döneminde 130 tablet dağıtımı sağladık. Bugün OMÜ Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulumuza 30 kişilik bir bilgisayar sınıfı kuruyoruz. Bugün Terme’de de 20 kişilik bir bilgisayar sınıfı kuracağız.  2 yıldan beri 150 bilgisayar getirmişiz ilçemize, inşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Eğitime ve çocuklarımıza katkı vermeyi amaçlıyoruz. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve bugün burada bulunan herkese destekleri, katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

“İmkanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak önceliğimiz”

Programda konuşan Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Çarşamba Dernekler Federasyonu öncülüğünde bağlı derneklerle beraber düzenlediğimiz “Çocuklar Üşümesin”  ve “Eğitim Kurumlarımıza Bilgisayar Laboratuvarı Kazandırma Etkinliğine” hepiniz hoş geldiniz. Bizlerin hemşehri dernekleri olarak kâr amacı gütmeden, maddi ve manevi imkanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve yardımlarda bulunmak önceliğimizdir. Biz Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği olarak Çarşambalılar Federasyonumuz ile birlikte bu tür etkinliklerde beraber hareket etmekten son derece mutluyuz. Faaliyetlerimizi daha da çok arttırma gayretindeyiz. Tüm derneklerle iş birliği yapmaktan da mutluluk duyuyoruz. Bugünkü etkinliğimize katkılarından dolayı başta Federasyon Başkanımız Hayati Sözen ile birlikte bağlı tüm dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, bizlere her zaman destek verip yanımızda olan Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a ve Kaymakamımız Doç. Dr. Şükrü Yıldırım’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AdminAdmin