İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 04-12-2023 14:14

Çarşamba’nın Su Sorunu Çözülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çarşamba ilçesindeki içme suyu altyapı çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 69 mahallesinden 62’ sini suyla buluşturan SASKİ, yılsonuna kadar 3 mahalleyi daha suya kavuşturacak. Kalan 4 mahalle için ise şuan proje etütlerinin hazırlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Görev geldiğimizde kentimizde su problemi yaşayan mahalle kalmayacağının sözünü vermiştik. Geldiğimiz noktada tek tek mahallelerimizi suya kavuşturup vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları ortadan kaldırdık” dedi.

Çarşamba’nın Su Sorunu Çözülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) 2019-2023 dönemini kapsayan 4.5 yıllık süreçte 17 ilçede önemli yatırımlar gerçekleştirdi. SASKİ Genel Müdürlüğü, bir yandan şehrin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini yenilerken diğer yandan da kente 7 içme suyu ve 5 atık su arıtma tesisi kazandırdı. İlçelerde inşa ettiği 71 içme suyu terfi merkezi ve 3 atık su terfi merkezini işletime aldı. İl genelinde 448 mahallede vatandaşların su hasretini dindirerek 79 mahalledeki altyapı çalışmalarını sürdüren SASKİ, 2024 yılında da 16 mahalleye su götürecek.

ÇARŞAMBA’YA DEV YATIRIM

2019 yılından bugüne kadar maliyet açısından en büyük altyapı yatırımı yapılan ilçelerden Çarşamba’da 317 bin metre içme suyu, 14 bin metre yağmursuyu ve 25 bin metre kanalizasyon boru hattı döşendi. İlçenin içme suyu kalitesini artıracak Durusu Demiraslan İçme Suyu Arıtma Tesisi, 7 bin metre uzunluğundaki kollektör hattıyla birlikte atık suların Yeşilırmak’a akmamasını sağlayacak günlük 15 bin 500 metreküp kapasiteli Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 2 adet Atıksu Terfi Merkezi ve Dikbıyık Paket Atık Su Arıtma Tesisi inşa edilerek hizmete sunuldu. Ayrıca 29 adet içme suyu deposu, 24 adet sondaj kuyusu ve 2 adet terfi merkezi inşa etti.

HUMMALI ÇALIŞMA

İlçe genelinde yaşanan tüm içme suyu su problemlerini ortadan kaldırmak için yoğun gayret sarf eden SASKİ, 2023 yılı yatırım programı çerçevesinde Deyincek, Koldere, Ordubaşı, Soğucak, Gülören, Çatak, Gülyazı mahallelerindeki altyapı çalışmalarını tamamladı. Musluklardan memba kalitesinde kesintisiz su akıtarak halkın yaşam kalitesini artıran kurum, Bezirgan, Eğridere ve Karakaya mahallerindeki isale hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. 2024 yılı yatırım programında yer alıp proje etütleri hazırlanan Kestanepınarı, Konukluk, Köroğlu ve Yeşildere mahallelerinde ise çalışmaların yakın zamanda başlayacağı belirtildi.

62 MAHALLENİN SU PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

İlçenin tamamındaki içme suyu sorunlarını ortadan kaldıracaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çarşamba, tarımıyla, sanayisiyle ve marka değeriyle Samsun için çok önemli bir ilçe. Dolasıyla altyapı sorunlarını tamamıyla çözmekte kararlıyız. Göreve geldiğimizde 128’i kırsalda olmak üzere toplam 143 mahallemizin bulunduğu Çarşamba’da 69 mahallemizde su sıkıntısı vardı. Bugüne kadar 62 mahallemizi suya kavuşturduk. Yılsonuna kadar 3 mahallemizi daha suyla buluşturacağız. Kalan 4 mahallemiz içinde şu an proje etütleri hazırlanıyor. Seçimden önce buralara da su vereceğiz. Görev geldiğimizde kentimizde su problemi yaşayan mahalle kalmayacağının sözünü vermiştik. Bu sözü tutmak için ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalıştı. Geldiğimiz noktada tek tek mahallelerimizi suya kavuşturup vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları ortadan kaldırdık” dedi.
 

AdminAdmin