İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 17-09-2023 13:28

ÇARSAN Treyler’e Görkemli Açılış

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi(ÇOSB)’nde kurulan ÇARSAN Treyler görkemli açılışla hizmete girdi.

ÇARSAN Treyler’e Görkemli Açılış

ÇARSAN Treyler’in açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇARSAN Sahiplerinden İbrahim Öztürk, “Öncelikle açılışımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Firmamız 28 Aralık 2001 tarihinde Çarşamba Küçük Sanayi Sitesi’nde 300 metrekare alanda kuruldu. 2002 yılında sektöre ilk başladığımızda aylık 2 adet treyler üretimi yapıyorduk. Aynı zamanda babam Ahmet Öztürk 1995 yılında ahşap karisör üretimi yapıyordu.

Taleplerin farklı olması nedeniyle bin 500 metrekarelik alana taşındık. Talebin artması sebebiyle biz de yeni fabrika arayışlarına başladık. O dönemde de Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma kararı alındı. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında emeği geçen başta Milletvekilimiz Fuat Köktaş olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden yola çıkarak bizlerde memleketimize katmış olduğumuz bu kaleden dolayı haklı gururunu yaşamaktayız. Fabrikamızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Öztürk’ün ardından söz alan Türkiye Treyler Sanayicileri Derneği Başkanı Yalçın Şentürk ise hayırlı olsun dileklerini ileterek şirket kurucusu Ahmet Öztürk’e hediye ve plaket takdiminde bulundu.

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen açılışta konuşma yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Başkanı Ayhan Sonkaya ise şunları söyledi:

“Bugün Organize Sanayi Bölgemizin ilk fabrikasının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle ülkemize, ilçelerimize, Ahmet ağabeyimize ve evlatlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Arazi tahsisinden sonra fabrikalarımız buraya yapılıyor. Yapılan bu yatırımlar inşallah ülkemizin üretimine, istihdamına çok ciddi katkılar sağlayacaktır.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın Özelleştirme İdaresi’nde bulunan 820 bin metrekare alanın tahsisi yapıldıktan sonra 520 bin metrekare alan ticari imarla planlanmış, yaklaşık 39 tane ticari parselin içerisinde 29 tane fabrika yerimizin tahsisi yapılmış bulunuyor. 23 tanesinin ruhsatları verildi ve yapılıyor. Diğer fabrikalarımızda işlemleri tamamlanınca devam edecek. Ben Organize Sanayi Bölgemizdeki ÇARSAN Treyler ve diğer fabrikalarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İstihdama yönelik çalışmalara her zaman destek olduklarını dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugün sadece ÇARSAN Treyler’in açılışını değil Çarşamba Organize Sanayi Bölgemizin de açılışını yapmış oluyoruz. Gerçekten ne kadar gurur duysak az olan bir günü yaşıyoruz. İnsan hayatında böyle günler çok azdır.

Tabi ki bu aşamaya gelene kadar Çarşamba’nın 20 yıllık bir organize sanayi bölgesi hayali vardı. Bu hayali bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. Ahmet ağabey ve evlatları da bugün ülkemizde ve Avrupa’da rekabetçi bir firmanın açılışını yapmanın haklı gururunu yaşıyorlar. İlimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Açılış programında son olarak söz alan AK Parti Samsun Eski Milletvekili Fuat Köktaş ise şunları söyledi:

“2014 yılında ilk tohumlarını attığımız bu Organize Sanayi Bölgesi’nin Özelleştirme İdaresi’nden devredilmesi gerçekten çok meşakkatli ve zor bir yoldu. Burayı Şeker Fabrikası’ndan devredip Çarşamba için hayal olan bir OSB’ye dönüştürmemiz nasip oldu. Bugün de ilk fabrikamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. İlimize, ilçemize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek fabrika açılışı gerçekleştirilirken, protokol üyeleri açılışın ardından fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu.

Açılış programına ayrıca Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin