İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 07-03-2023 18:04

“Çekin Şu Elinizi Çiftçilerimizin Yakasından!”

Büyük Birlik Partisi(BBP) MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, “YEDAŞ’a bu faturalandırma hakkının denetlenmesi gerekiyor” diyerek YEDAŞ tarafından üreticilerin mağdur edilmesine tepki gösterdi.

“Çekin Şu Elinizi Çiftçilerimizin Yakasından!”

Üreticinin mağdur edildiğini dile getiren Avcı şunları söyledi:

“Buradan Cumhur İttifakının bir üyesi ve Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi olarak başta Sn. Cumhur Başkanımız olmaz üzere Cumhur İttifakının bütün genel başkanlarına sesleniyorum.

Özelleştirilen bütün elektrik kurumları yeniden devletimizin idaresine alınmalı. Şayet bu mümkün değilse özelleştirilmiş olan elektrik kurumlarının sözleşmeleri yeniden düzenlenerek çiftçilerimize nefes aldırmayan sözleşmede bulunan bir çok taahütünü yerine getirmeyen (Isparta’da kar yağışında bariz örneğini gördüğümüz gibi) bu özel şirketlerin elinden çiftçilerimizi yeniden devletimizle muhatap alacak şekilde bir düzenleme yapılması artık kaçınılmaz olmuştur.

Dördüncü dönem Ziraat Odası Başkanlığı yapıyorum dört dönemdir her sezon bu özel şirketlerden yakamızı silker hale geldik.

Çiftçilerimiz neden mi tekrar devletle muhatap olsun istiyoruz?

Özel şirket sadece KAZANACAĞI PARAYI DÜŞÜNÜR DEVLET İSE TARIMI VE ÜRETİMİ DÜŞÜNÜR aradaki fark bu kadar açıktır.

Çeltik üreticisi çiftçilerin sulama saatlerinin temmuz ayında yapılan kontroller sonucunda yerinde sabit olmadığı üzerine yapılan usulsüz elektrik kullanmaları üzerine yapılan cezalara aynı zaman diliminde itiraz edilmiş ve saatler Yedaş’ın istediği düzene göre sabitlenip konum bilgileri Yedaş a dilekçe ile belirtilmiştir. Dilekçemizin sonucuna göre yapılan kontrollerde uygun bulunup faturalandırma süremiz başlamıştır. Hasat sonunda tüm faturalar ödenip sayaçlar sabit olduğu yerden sökülmemiştir.

Ancak Yedaş’ın Temmuz ayında yapmış olduğu incelemenin dilekçelerini önce uygun görüp sonra iptal etmiştir bu iptal etmeyi ne bir evrakla nede bir mesaj arama yoluyla çiftçilere bildirmemiştir. Samsun geneli çeltik üreticisi bu haberi cuma günü avukatlar aracılığıyla haciz başlatıldığını ve gün içerisinde ödenirse indirim yapılacağını telefon ile aranarak öğrenmiştir.

40.224,82 TL kaçak faturası + 14.275,31 TL kaçak ek tüketim faturası yapılmış! Bunu ödeyebilecek hangi üretici var! Bu üretici neden yalnız bırakılıyor!”

AdminAdmin