SİYASET
Giriş Tarihi : 01-03-2024 22:26

Cemal Alişan, Ender Gür’ü İşaret Etti

Samsun Eski Milletvekili Cemal Alişan, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan’ın seçilmesi durumunda onunla uyumlu çalışabilecek olan Çarşamba Belediye Başkanlığı için AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür’ü işaret etti.

Cemal Alişan, Ender Gür’ü İşaret Etti

Sitemize özel açıklamada bulunan Samsun Eski Milletvekili Cemal Alişan, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın isminin değişmesi ile alakalı iddialara ilişkin başladığı açıklamasında, “Son günlerde Samsun Çarşamba Havalimanı’nın isminin değişmesi ile alakalı bir dedikodu var. Dedikodu diyorum çünkü Samsun Çarşamba Havalimanı’nın A’dan Z’ye yapılışında ve açılışında büyük emeklerim olduğunu, havalimanının büyük bir yatırım olduğunu Samsunlu ve Çarşambalı herkes biliyor. Havalimanının yolcu peronları, iç hatlar, dış hatlar ve VİP salonları dahil Samsun’a yakışır bir şekilde yenilenmesi ve yapılabilmesi için Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu Samsun’u ziyaret etti. Bununla alakalı yeni terminal binasının yapımı ile alakalı olarak sehven mimari projenin çiziminde bir yanlışlık olmuş. Bu durum beni üzdü. Ancak yetkililer böyle bir şeyin olmayacağını açık ve net bir şekilde tarafıma iletildi. Bu da beni sevindirdi. Çünkü Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi Samsun Çarşamba Havalimanı da başlangıcından bitimine kadar benim en büyük eserim dediğim bir eserdir. Bununla alakalı olarak medyada çıkan ‘Alişan ve ailesi buna tepki gösterdi’ gibi siyasi maksadı olan haberler de doğru değildir. Bizim siyasi görüşümüz bellidir” şeklinde konuştu.

HALİT DOĞAN İLE UYUMLU ÇALIŞABİLECEK BELEDİYE BAŞKANI OLMALI

31 Mart yerel seçimlerine ilişkinde açıklama yapan Alişan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır yürüten Halit Doğan kardeşimiz Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Bunun için Çarşambalıların, Samsunluların sevinmesi gerekir. Samsun’a milletvekili olarak 12 yıl hizmet etmiş birisi olarak bunu söylemek istiyorum. Ayrıca Halit Doğan’ı çok iyi tanıyan biri olarak bunu söylemek istiyorum. Halit Doğan; herkesin diyalog kurabileceği, herkesin isteklerine cevap verebilecek, büyükten küçüğe herkese saygı gösterecek ve ayağına kadar gidebilecek bir kardeşimizdir. Biz bu konuda kendisinden çok memnunuz. Bütün temennilerimiz Halit Doğan ve yanındaki arkadaşlarının kazanmasından yana olacaktır. Büyükşehir Kanunu ile alakalı olarak Çarşamba’da da Halit Doğan ile birlikte çalışacak arkadaşlarımızı iyi seçmemiz gerekiyor. Belediye başkanından, meclisine kadar Halit Doğan ile birlikte olacak arkadaşımıza destek vermemiz gerekiyor ve bu desteği de veriyoruz. Alişan ailesi olarak bizim tarafımız belli, oğlum İlter Alişan da zaten 31 Mart’a kadar Halit Doğan’ın Belediye Meclis Üyesi olarak görevini sürdürüyor ve arkadaşlarımızla birlikte şu anda mahalle mahalle geziyor. Belediye Kanunu ve belediyeciliği iyi bilen biri olarak şunu söylemek istiyorum; meclisi olmayan bağımsız bir adayın belediye başkanlığı Çarşamba’yı sıkıntıya sokar. Bir ayı aşkın süredir Zübeyde Hanım Meydanı’nda, 3-4 aydır da Batıyaka’da özellikle altyapı çalışmaları devam ediyor. 1986 yılında belediye başkanı olarak Çarşamba’da ilk defa altyapıyı ben yaptım. 1986’dan bugüne kadar ilk defa tekrar altyapıya tekrar girildi. Benden sonra 10 yıl, 5 yıl, 15 yıl belediye başkanlığı yapan arkadaşların akılları neredeydi de bu altyapıyı yapmadılar? Şimdi yapılan bu altyapı çalışmalarını tenkit ediyorlar. Bu altyapı çalışmalarının mutlaka bitirilmesi gerekiyor. Bitirilmesi içinde muhakkak Samsun Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu olarak çalışabilecek bir belediye başkanı olması gerekir.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin