SİYASET
Giriş Tarihi : 09-05-2023 18:52

CHP Çarşamba’ya Çirkin Provokasyon

CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı ve asılsız bilgiler içeren broşürlerin kimliği belirlenemeyen kişilerce ilçede dağıtıldığını belirterek, halkı provokasyonlara karşı uyardı.

CHP Çarşamba’ya Çirkin Provokasyon

Kendi bilgileri dahilinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dağıtılan broşürlerin halkı tahrik edebilecek nitelikte olduğunu ve konu ile alakalı olarak suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, “Partimizin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının basılı olduğu halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye yönelik gerçek dışı ve halkı yanıltıcı bilgiler içermekte olan broşürler dağıtılmıştır. Söz konusu broşürlerin kişi, kişiler ya da hangi grup, parti, dernek, sivil toplum kuruluşu tarafından dağıtıldığı tarafımızca henüz tespit edilememiştir. Söz konusu broşürler aldığımız bilgilere göre Sarıcalı, Sungurlu ve Kirazlıkçay Mahalleleri’nde dağıtılmıştır. Söz konusu broşürlerde 14 Mayıs 2023 seçimlerinde partimizin kullanmış olduğu ‘Sana Söz’ sloganı ile birlikte Türk halkı tarafından kabul edilmeyecek sloganlar kullanılmıştır. Söz konusu broşürleri dağıtan kişiler 14.05.2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde Partimizin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı halkı kasıtlı olarak kin ve nefrete sevk etmekte ve terör propagandası yapmaktadır” diyerek tepki gösterdi.

HALKIMIZ BU PROVOKASYONLARA GELMEMELİ

Bu yanıltıcı broşürlerin halkı provokasyona getirmemesi gerektiğini dile getiren CHP Çarşamba İlçe Başkanı Yürükcü sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Dağıtılan bu broşürlerin amacı halkımızı Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kışkırtmak adına provoke etmektir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak bu ötekileştirici düzene son vermek ve ülkemizde barışı ve birlikteliği yeniden sağlamak için çalışıyoruz. Halkımızın da bu tarz provokasyonlara gelmemesini rica ediyoruz.”

AdminAdmin