SİYASET
Giriş Tarihi : 13-08-2023 17:32

CHP’de İlhan Yürükcü Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çarşamba İlçe Kongresi’nde mevcut başkan İlhan Yürükcü tek liste ile girdiği seçimi kazanarak güven tazeledi.

CHP’de İlhan Yürükcü Güven Tazeledi

Çarşamba Sedef Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Samsun Eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, “Her geçen gün biraz daha eksiliyoruz ve bunu inanılmaz üzüyor. Samsun’da siyaset yapıyoruz, bu insanlar için siyaset yapıyoruz. 20 yıldır Türkiye’yi bir şekilde elinde tutan siyasal İslamcı bir parti ile karşı karşıyayız. Ve bu becerileriyle diyeyim 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yine galip geldiler.

Bu seçim meşrutiyeti tartışılır bir seçim olarak tarihe geçti ve insanlık tarihinde dinle yola çıkan ve abat olmuş hiçbir hareket yoktur. Dini kullanarak siyaset yapan insanlar bir gün yıkılmaya mahkumdur. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak 28 Mayıs seçimleri bize bıkkınlık vermiş olabilir ancak silkinip kalkmamız gerekiyor. Ama bunu yaparken de başkalaşarak değil kendimiz olarak yapmalıyız. Sağcılaşarak solda siyaset olmaz. Ben solcu olmaktan, solcu olarak tanınmaktan gurur duyuyorum. Bu duygularla kongremizin Çarşambamız için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Akcagöz’ün ardından söz alan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ise şunları söyledi:

“Tek adam rejimini yıkmak için daha önce ülke gündeminde olmayan ittifak modelleri oluştu. Cumhuriyetimizin 100. yılında çok önemli bir seçim yaşadık. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir mutabakat oluşturuldu. Doğru olduğunu düşündüğümüz metotlarla Türkiye’yi, vatandaşlarımızı 21 yıllık tek adam rejiminden kurtarmaya yönelik bir çalışma yapıldı. Bu amaçla da ittifak partilerine 40’a yakın milletvekilliği verildi ve şu anda da meclisteler. Günün sonunda da bunun sağlıklı bir yöntem olmadığı ortaya çıkmış oldu. Şapkamızı önümüze koyarak düşünmemiz gerekiyor. Tekrar sol ve sosyal siyasete dönmemiz gerekiyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Kongremizin ilçemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’ın ardından söz alan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise kongrenin hayırlı olmasını dileyerek yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar diledi.

Son olarak söz alan CHP Çarşamba İlçe Başkanı ve Başkan Adayı İlhan Yürükcü, “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması adına elimizden geleni fazlasıyla yaptık, ancak Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapamadık. Gezilmedik mahalle, sokak bırakmadık. Siyaset sonuç işidir, ancak sonuca ulaşamadık. Şimdi önümüzde yerel seçimler var ve inşallah seçimi kazanarak Çarşamba Belediyesi’ni CHP belediyesi yapacağız. Mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

246 delegeden 139’unun oy kullandığı kongrede CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, 133 oy alarak yeniden başkan seçilirken, 6 oy ise boş çıktı.

CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü’nün yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Şinasi Ayan, Temel Baş, Ilgın Ali Bekar, Tülay Erbaş, Hüseyin Işıldak, Salih Karaca, Nedim Karakütük, Bekir Kılıç, İsmail Köseoğlu, Sıtkı Mısırlıoğlu, Gürol Oktem, Esen Öztürk, Yunus Emre Öztürk, Ahmet Torun, Tevfik Fikret Ulubay ve İsmail Yüksel.”

Kongreye Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, CHP çevre ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin