İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 16-09-2022 16:24

“Cumhuriyeti Yok Etmek İsteyenlerle Aynı Masada Yol Yürüyorlar!”

Çarşamba Göl Restoran’da düzenlenen “Adım Adım 2023” toplantısına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenlerle oturup aynı masada yol yürüyorlar” diye konuştu.

“Cumhuriyeti Yok Etmek İsteyenlerle Aynı Masada Yol Yürüyorlar!”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, “MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlayan “Adım Adım 2023” toplantılarına bugün burada ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. 2017 referandum, 2018 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ve son olarak 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak diğer ilçelere oranla daha yüksek bir oy aldık. Önümüzde 2023 seçimleri var ve inşallah o seçimlerde de en yüksek ile yine ittifakımızı destekleyecek ve bir seçimden daha zaferle ayrılacağız” şeklinde konuştu.

Düzgün’ün ardından söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe ilçe 2023 hedeflerini anlattıkları ‘Adım Adım 2023’ toplantısına ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhur İttifakı’nın birlikteliği ile en iyi şekilde temsil edildiği bir ilçenin belediye başkanlığını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu birlikteliği bizde Çarşamba’da AK Parti ve MHP teşkilatlarımızın birlikteliği ile hareket ediyoruz. 2023 yılına da bu birlik ve beraberlik içerisinde gitmekten başka çaremiz yok. Bugüne kadar Çarşamba üzerine düşeni fazlası ile yaptı ve bundan sonra yapacağına da ben canı gönülden inanıyorum.”

Toplantıda bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Millet İttifakı bir 6’lı masa kurdu ve bu masanın altında da Genel Başkanımız da açıkça ifade etti ki HDP var, Amerika var, emperyal güçler var. Bu 6’lı masanın ittifakta anlaştıkları tek bir konu var o da Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesidir. Başka anlaştıkları hiçbir konu yok, adayda bile anlaşamıyorlar. Seçim kazanma hevesine giriyorlar, ama tüm hesapları HDP üzerinde, HDP’siz bir hayal kurmaları mümkün değil, HDP’ye bakanlık vermeyi dahi düşünüyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 2018 yılından beri uygulamada, bu millet referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul etti. Şunu net bir şekilde söylüyorum; 2018 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine parlamenter sistem olsaydı 2018 yılından bugüne kadar yaşanan pandemi dahil Suriye, Libya, Kafkaslar, Karabağ, Ukrayna, Rusya Savaşı’nı bir bütün olarak ele aldığınızda Türkiye’de hükümet en az iki defa değişirdi. Yani Türkiye’de bir yönetim istikrarsızlığının olacağı kesindi. Bugün ki dünya şartlarında güçlü bir yönetim, istikrarlı bir yönetim olmasaydı bizim bulunduğumuz coğrafyada ayakta kalması mümkün değildi. 2016 yılında yaşadığımız o işgal girişiminden sonra zaten o yapı iki başlı bir yönetim yapısıydı. Sayın Genel Başkanımızın teklifiyle bu yönetim modeli AK Parti’nin çalışması ile birlikte iki partinin anlaştığı bir sistem olarak halk tarafından da kabul gördü.

Millet İttifakı yalan söylüyor. Parlamenter sisteme dönmeleri için AK Parti ve MHP’nin meclisteki milletvekili sayısının 200’ün altına düşmesi gerekiyor. Böyle bir şeyin olmayacağını, hatta Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu devam ettireceğini biliyorlar. Ama bilmelerine rağmen parlamenter sisteme döneceklerini söylüyorlar. Cumhurbaşkanlığını almaları lazım, ama bunun mümkün olmadığını da görüyorlar. Parlamenter sistemde Çarşambalı sadece milletvekilini seçiyordu. Hükümeti Çarşambalı’nın seçtiği milletvekili genel başkanı kimi dediyse seçiyordu. Şimdi Çarşambalı’nın önüne iki tane sandık geliyor. Sandığın birinde milletvekilini, diğerinde ise Cumhurbaşkanı’nı seçiyor. Ama Cumhurbaşkanı nasıl seçiliyor; yüzde 50+1 ile seçiliyor. Cumhurbaşkanı da halkın desteği ile seçiliyor. Şimdi bunlar Cumhurbaşkanı’nın yetkisi çok diyorlar, güvenoyu yok diyorlar, zaten halk vermiş ya güvenoyunu! Eskiden milletin verdiği oyun tamamı mecliste temsil hakkı olmuyordu, şimdi ise milletin kullandığı oyun yüzde 98’i mecliste temsil hakkını kullanıyor. Şimdiki sistem temsilde adaleti sağlıyor ve kullanılan oylar çöpe gitmiyor. Bu sistemde tüm partiler gider 2 parti kalır dediler ama şu anda mecliste 14 parti var” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek istiyorlar diyen Genel Başkan Yardımcısı Karakaya sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Şu anda Yunanistan’ın yaptıklarını görüyorsunuz, Suriye meselesini biliyorsunuz. Şu anda dünyada 38 noktada ateşli çatışma var ve bu 38 çatışmanın 11’i bizim çevremizde oluyor. Ermeni’nin daha dün yaptığını gördünüz. Haklarımızı gasp etmeye çalışıyorlar. 6’lı masadakiler ne dediler Suriye konusunda, şu anda girdiğimiz bulunduğumuz yerler Misak-ı Milli sınırlarıdır. Ağızları açılınca Kuvay-i Milliye diyorlar, Atatürk diyorlar. Ama Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenlerle oturup aynı masada yol yürüyorlar.”

Çarşamba’da düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın yanı sıra MHP MKYK Üyesi Hüseyin Edis, MHP MKYK Üyesi Adem Yurdagül, MHP MKYK Üyesi Davut Haskırış, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, MHP Atatkum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, oda başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin