SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 27-04-2023 14:03

Deprem Bölgesine Tarımsal Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi deprem felaketinden etkilenen Malatya'daki çiftçilere 40 bin adet sebze fidesi desteği verdi. Başkan Mustafa Demir, "Çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Deprem bölgesinde üretimi yeniden yeşertmek istiyoruz" dedi.

Deprem Bölgesine Tarımsal Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle zarar gören illerde afetin yaralarını sarmak için birçok çalışma yürütüyor. Bu kapsamda depremden etkilenen çiftçiler için de bir çalışma yapıldı. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği'nin (Agricities) talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki çiftçiler için domates, biber, patlıcan ve kavun olmak üzere 40 bin adet sebze fidesi desteği verildi. Fideler Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yüksek Ziraat Mühendisi Hicran Çıkış Kanca tarafından Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış'a teslim edildi.

BÖLGEDE ÜRETİM YENİDEN YEŞERECEK

Depremden etkilenen üreticilerin ihtiyaçlarını belirleyerek, bölgede tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak için destek olmaya devam edeceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Deprem bölgesinde üretimi yeniden yeşertmek istiyoruz. Üreticilere yapacağımız yardımlarla üretimi yeniden canlandırmak için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AdminAdmin