SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 13-09-2022 20:54

“Deprem Güçlendirme Çalışmaları Hepimizi Mağdur Ediyor”

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, 2022/2023 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte bazı eğitim kurumlarında başlayan deprem güçlendirme çalışmalarının herkesi mağdur ettiğini söyledi.

“Deprem Güçlendirme Çalışmaları Hepimizi Mağdur Ediyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Erken şunları söyledi:

“2022 / 2023 Eğitim Öğretim yılının birçok sorunla birlikte başladığı bir günü yaşıyoruz. Samsun ilimizde Deprem güçlendirme çalışmalarının devam ettiği okullarımızda yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Deprem güçlendirme nedeniyle farklı okul binalarına alınan okulların tüm paydaşları,  ders giriş çıkış saatleri, kalabalık sınıflar, yemek, servis ve güvenlik sorunu, okulların ikili öğretim yapması nedeniyle çıkış saatlerinin 21:00-22:00’ye kadar sarkması, hayatın olağan akışının değişmesine neden olmuştur.

Eğitim Öğretim yapılan bir okulda deprem güçlendirme çalışması yapmak olağanüstü bir durumdur. Olağanüstü durumlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın olağanüstü önlemler alması ve okul paydaşlarının mağdur olmaması için planlama yapması gerekir. Oysa ilimizde deprem güçlendirme yapılan tüm okullarımızın yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri mağdur edilmiştir.

Eğitim Öğretimin sağlıklı yapılabilmesi okul sonrası güvenliğin ve ulaşım imkanlarının sağlanması MEB’nın en temel görevidir. Samsun ilimizde akşam 21:00-22:00 saatlerinde dağılan okullarımız var. Geçtiğimiz Eğitim Öğretim yılında özellikle meslek liselerimizde uzaktan eğitimin devreye alınmasıyla hibrit eğitimle bu sorun çözülmüştü. Ancak MEB’ nın verdiği, bu yıl uzaktan eğitim yapılmayacağı ve deprem güçlendirme nedeniyle taşınan okulların yüz yüze eğitim yapacağı, ders saatlerinin 30 dk’ ya düşürülmeyeceği ve 40 dk olacağı talimatı nedeniyle çözümsüzlük yaşanmaktadır.

Eğitim İş Samsun Şube olarak MEB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz. Deprem güçlendirme nedeniyle taşınan okullarımızın sorunlarını derhal çözmelisiniz. Eğitim Öğretimin sağlıklı yürütülmesi sorumluluğunuzu hatırlatıyor, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

AdminAdmin