SPOR
Giriş Tarihi : 12-01-2023 17:03

Dev Spor Kompleksinde Çalışmalar Hızlandı

Türkiye’nin sporda altyapısı güçlü şehirlerden Samsun’da yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Spor Kompleksi projesinin yüzde 20’sini tamamladı. Başkan Mustafa Demir, “Spor bizim en çok önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi. Samsun, ülkemizde spor altyapısı çok güçlü şehirlerden birisi. Belediye olarak sportif gücümüzü daha da artırmak ve ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Dev Spor Kompleksinde Çalışmalar Hızlandı

Çocuk ve gençlerin spora yönelik ilgilerini artırarak önemli başarılar elde etmelerine katkı sağlamaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki yatırımlarını sürdürüyor. Bölgesel, ulusal ve uluslararası şampiyonalara hazırlanacak sporcular için kapalı spor salonu projelerinin startını veren belediye, inşaat çalışmalarını ise yakından takip ediyor.

ÜLKENİN EN İYİ KOMPLEKSİ OLACAK

Ömrünü tamamladığı için yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu yerine salon sporlarında ülkenin en iyi kompleksini yapıyor. Hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında antrenman sahaları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, fin hamamı ve resmi turnuvaların düzenlenebileceği 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonunun bulunacağı 3 katlı İlkadım Spor Kompleksi, 120 milyon TL’ye mal olacak.

BİRİNCİ KAT KOLANLARI HAZIRLANIYOR

Geçen kasım ayında başlanan proje, hızla ilerliyor. Geçen ay zemin demir bağlantı çalışmaları bitirilerek kolon ve perde demirleri dikilen dev kompleksin temel yalıtımı bitirildi, betonu döküldü.  Havuz perdeleri ve 1. kat kolon imalatları ise devam ediyor.

YÜZDE 20’Sİ TAMAMLANDI

Projeyi 2024 yılında gençlerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Eğitim, tarım, turizm, sanayi, sağlık ve çevre gibi birçok alanda yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Spor da bizim en çok önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi. Samsun, ülkemizde spor altyapısı çok güçlü şehirlerden birisi. Belediye olarak sportif gücümüzü daha da artırmak ve ileriye taşımak istiyoruz. Çok sayıda spor projesini hayata geçirdik” diyerek şöyle devam etti:

“Bunlardan birisi de İlkadım Spor Kompleksidir. Genel anlamda proje inşaatının yüzde 20’sini tamamladık. Şuan havuzun perdeleri ile 1. kat kolon imalatları yapılıyor. Proje şehrimiz için çok önemli. Bu sebeple üzerinde hassasiyetle duruyoruz. İnşallah 2024 yılı başında da çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız.”

AdminAdmin