İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 02-11-2022 13:12   Güncelleme : 02-11-2022 13:30

“Doğalgazda Kombiyi Açıp Kapatmak Artı Yük”

Çarşamba ilçesinde doğalgaz firması işleten As Doğalgaz-Mühendislik firması sahibi Harun Şahin, tüketicilerin doğalgazı akşam açıp sabah kapatmalarının faturaya artı yük getirdiğini söyledi.

“Doğalgazda Kombiyi Açıp Kapatmak Artı Yük”

15 yıldır doğalgaz işi ile uğraştığını dile getiren As Doğalgaz-Mühendislik firması sahibi Şahin, “Gerekli eğitimleri aldıktan sonra 15 yıl önce mesleğe ilk olarak İstanbul’da başladım ve şuanda da Çarşamba’da doğalgaz işi ile uğraşıyorum. Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’dan Trabzon’a, Sinop’a pek çok il ve ilçemizde doğalgaz tesisatı yaptık. İnsanlarımızın doğalgaz kullanımı ile ilgili doğru bildiği çok yanlış bir algı var; kış ayları geldi ve insanlarımız akşamları kombisini çalıştırıp sabah olduğunda ise kapatıyor. Ancak kombiler soğuduğu için akşam saatlerinde tekrar açıldığında evi ısıtabilmek için daha fazla çalışıyor ve bu da faturalara artı ücret olarak yansıyor. Bu nedenle tüketicilerimize önerimiz; sabah saatlerinde kombilerini tamamen kapatmak yerine ısı derecesini düşürmeleridir” diye konuştu.

PETEK TEMİZLİĞİ DE FATURALARIN YÜKÜNÜ AZALTIYOR

Senede bir kez kalorifer peteklerinin temizliğinin doğalgaz faturalarındaki yükü azalttığını dile getiren As Doğalgaz-Mühendislik firması sahibi Harun Şahin sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“İnsanlarımız kalorifer peteklerini temizletmek istemiyor, ancak temizlenmiş petekler daha verimli çalışıyor ve evin ısınmasında daha etkili oluyor. Bu da kombinin çalışma sistemini yormadığı için doğalgaz faturalarında düşüşü sağlıyor. Bu nedenle bizler doğalgaz kullanan tüketicilerimize makul fiyatlarda olan petek temizliğini senede bir kez yaptırmalarını öneriyoruz.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin