SPOR
Giriş Tarihi : 23-08-2023 14:39

Elektronik Futbol Kalesi’ne Yoğun İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehre kazandırılan yeni yaşam alanlarından biri olan Kent Park’ta, Karadeniz’de tek olma özelliği taşıyan interaktif oyun alanları kuruldu. Alanda yer alan "Elektronik Futbol Kaleleri" futbol sahalarındaki heyecanı ve rekabeti yepyeni bir boyuta taşıdı.

Elektronik Futbol Kalesi’ne Yoğun İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park içerisinde hayata geçirilen "Interaktif Oyun Alanları", geleneksel eğlence anlayışını yepyeni bir boyuta taşıyarak hem gençleri hem de genç kalbiyle oynayanları büyüledi. Samsun’u eğlence ve macera dolu bir oyun sahasına dönüştürüyoren interaktif oyun alanları, sosyal etkileşimi de artırdı. Samsun’da yaşayan gençler ve çocuklar Kent Park’ta yer alan oyun alanlarına yoğun ilgi gösterdi.

“TEKNOLOJİ VE SPORUN HARMANLANDIĞI BİR ÇALIŞMA”

Ülkemizin genç nüfusu arasında büyük ilgi gören elektronik futbolun gelişimine destek olmak amacıyla yeni bir adım attıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gençlerimizin rekabetçi ruhunu ve sporun eşsiz heyecanını deneyimleyebileceği, teknolojinin ve sporun harmanlandığı benzersiz bir proje olarak hayata geçen Elektronik Futbol Kalesi ile hem geleneksel sporun değerlerine bağlı kalarak hem de teknolojinin nimetlerinden yararlanarak gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Amacımız, gençlerimizin teknolojiyi sağlıklı bir şekilde kullanmayı öğrenmelerini sağlamak ve onları aktif bir yaşam tarzına teşvik etmektir. Elektronik Futbol Kalesi, sadece bir eğlence mekanı olmanın ötesinde, gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlayacak bir platformdur” diye söyledi.

“KARADENİZ BÖLGESİ’NDE TEK”

Samsun’un futbol şehri olduğunu vurgulayan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Bugün Kent Park’ın içerisinde interaktif oyun gruplarının olduğu bölümdeyiz. Burada interaktif yani elektronik oyunlarımız var. Bunlar tamamen futbolla alakalı. Samsun futbol şehri, çok güzel futbolcuların yetiştiği bir şehir. Biz de gençleri, çocukları futbola alıştırmak, topa düzgün, isabetli vurabilmek, topu dengeli kullanabilmeleri adına Karadeniz Bölgesinde tek olan bir oyun grubu kurduk. Elektronik futbol kaleleri, geleneksel kalelerin yerine geçen ve oyuncuların vuruş yeteneklerini ve hedeflemelerini test eden yenilikçi bir konsept sunuyor. Bu özel kaleler, hassas sensörler ve yüksek hızlı kameralarla donatılmıştır. Oyuncunun vuruşu ve topun gidişi, bu sensörler ve kameralar sayesinde tam anlamıyla izleniyor ve değerlendiriliyor. Bu kaleler oyuncunun vuruşunun doğruluğunu ve hızını anında analiz ederek, gol veya kaçırma sonucunu anında ekranda gösteriyor. Eğlenceli, bol vakit geçirmek, kaliteli bir zaman geçirmek için tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı bu iki oyun grubunu keşfetmeye, oynamaya ve eğlenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin