EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:21

"Emekliler Mağdur Edilmemeli"

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, emekli maaşları ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Büyük Birlik Partisi olarak her zaman mağdur edilenin yanında olduğumuz gibi şimdide mağdur edilen emeklimizin yanındayız.

Geçen hafta Büyük Birlik Partimizin Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici beyin yapmış olduğu basın toplantısına katılım sağladım.Sayın Genel Başkanımız basın açıklamasında emekliler ve diğer mağdur olan çalışanlarla alakalı yapmış olduğu basın açıklamasında ücret eşitsizliğinin devletimiz hükümetimiz tarafından giderilmesi için mecliste kapsamlı bir çalışma yapılmasını tavsiye ederek kalıcı çözümler üretilmesini söylemişti.

Sayın Genel Başkanımız dünkü yapmış olduğu basın açıklamasında da bu konuyla alakalı şunları dile getirdi.  Büyük Birlik Partisi olarak bizim teklifimiz enfilasyon farkının emeklilerimizin kök maaşları üzerinden değil aldığı maaşlar üzerinden yansıtılmasıdır. yani 7500 tl alıyorsa 7500 tl üzeri enfilasyon farkı eklenmelidir ve buna ilave olarak da memurlarımızın maaşına yapılan seyyanen zam yani 8.077 tl de emeklilerimizin maaşına eklenmelidir. Zaten en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerekmektedir. 

Bu ülkeye yıllarca emek vermiş gece gündüz çalışmış emekli olduktan sonra rahat bir hayat sürdürmeyi umut eden emeklilerimiz bunu asla haketmiyor.

Eskiden emekli olan birisi emekli ikramiyesiyle bir ev -araba alma imkanına sahipken şimdi bunları unuttu hiç değilse muhannete muhtaç olmadan hayatımızı idame ettirelim istiyor. Çokmu bir şey istiyor?

Emeklilerimizin parklarda evinden getirdiği suyla simiti katık yaptı Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı ama görüyoruz ki bunun kıymeti bilinmedi

Cumhur ittifakının bütün bileşenleri MHP, YRP, BBP'nin bu konudaki tavsiyelerini Cumhur İttifakımızın büyük ortağı AK Parti'nin duyarsız kalmayacağını umut ediyoruz. Aksi takdirde 8 ay sonra bunun hesabını emeklilerimiz önce cumhur ittiifakına soracaktır" dedi.

AdminAdmin