SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 16-05-2023 17:18

Engelli Bireyleri Empati İle Anlamaya Çalıştılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 23 Nisan Ortaokulu’nda ortaöğretim öğrencilere ‘empati ve davranış’ konusunda sunum ve etkinlik programı düzenlendi. Öğrenciler, okul bahçesinde kurulan parkurda tekerlekli sandalye kullanıp, gözleri kapalı yürümeye çalışarak engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimleyerek anlamaya çalıştı.

Engelli Bireyleri Empati İle Anlamaya Çalıştılar

Engelli vatandaşların talep ve isteklerini karşılamak için bir dizi çalışma gerçekleştirilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen programlarla empati ve davranış eğitimleri veriliyor.  

23 Nisan Ortaokulu öğrencilerine ‘empati ve davranış’ konulu sunum yapan birim sorumlusu Eda Günaydın,  görme, işitme, konuşma ve bedensel engellikle ilgili bilgiler vererek, günlük yaşamda engelli bir birey ile karşılaştıklarında bilinçli şekilde nasıl yardımcı olabileceklerini anlattı. Daha sonra  okul bahçesinde kurulan parkurda göz bandı takan öğrenciler yürümeye çalışıp, resim yaparak görme engelli bireylerin gündek yaşamda yaşadığı zorlukları anlamaya çalıştı. Yine öğrenciler, bedensel engelli bireylerin ulaşımla ilgili neler yaşadıklarını deneyimleyerek anlamak için tekerlekli sandalye kullandı.

‘TECRÜBE EDEREK ÖĞRENİYORLAR’

Etkinlikle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Eda Günaydın, Belediyemizin sosyal sorumluluk etkinlikleri çerçevesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle okullarımızda engellilik empati ve davranış sunumu yapıyoruz. Sunumda ayrıca belediyemizin engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerinden söz ediyoruz. Teorik bilgiler sonrasında da öğrencilerimiz, engelli parkurda kendilerini onların yerine koyarak karşılaştıkları zorlukları ve verdikleri mücadeleleri tecrübe ederek öğreniyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Okul idarelerimize ve öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 

AdminAdmin