İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-10-2022 17:41

Engelli Çift 150 Bin Lira Dolandırıldıklarını İddia Ediyor

Çarşamba ilçesinde yaşayan Narin ve Yaşar Gül isimli çift iki kişinin Narin Gül adına 3 ayrı bankadan 150 bin lira kredi çekilerek dolandırıldıklarını iddia etti.

Engelli Çift 150 Bin Lira Dolandırıldıklarını İddia Ediyor

Adına çekilen kredileri ödeme gücünün olmadığını söyleyen Narin Gül, “3 bankadan benim haberim olmadan internet şubesi üzerinden yaklaşık 150 bin lira para çekmişler. Benim hiçbir onayım olmadan bu parayı çekmişler ve benim bu kredileri ödeme şansım yok. Ben ve eşim engelli maaşlarımızla geçiniyoruz ve şu anda da benim engelli maaşım da kesildi. Şu anda sadece eşimin engelli maaşı ve hayırseverlerin yardımı ile geçinmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Adına çekilen kredilerden yeni haberdar olduğunu ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gül sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“28 Ağustos’ta krediler çekilmiş ve 30 Eylül tarihinde bankalardan ‘kredi taksitiniz gecikmededir’ mesajı geldikten sonra kredilerin çekildiğini öğrendim. Krediyi çeken şahısları da tanımıyorum. Geçen sene aynı olay yine başıma geldi ve korktuğum için o krediyi ödemek zorunda kaldım. Ancak şu anda bu borcu ödeme şansım yok. Mesajların gelmesinin ardından bankalardan dokümanları alarak Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Benim bu olay yüzünden psikolojim bozuldu ve Cumhuriyet Başsavcılığımızın bu mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli incelemeleri yapmasını istiyorum. Bu borç benim üzerime kalırsa ben bu borcu ödeyemem.”

Eşinin engelli maaşının kesilmesi nedeniyle zor şartlarda geçindiklerini dile getiren Yaşar Gül ise, “Bu olay eşimin daha öncede başına geldi ve o krediyi ödemek zorunda kaldık. Eşim geçtiğimiz aylarda bir arkadaşından evimizin giderleri için 3 bin lira borç aldı ve o gün cüzdanını kaybetti, ardından da bu olaylar başımıza geldi. Şu anda eşimin engelli maaşı da kesildi ve benim engelli maaşım ve hayırseverler ve komşularımızın destekleri ile geçinmeye çalışıyoruz. Evimiz de kira ve yaşam mücadelesi veriyoruz. Hiçbir onay istenmeden 3 bankadan eşim adına yaklaşık 150 bin lira kredi çekildiğini öğrendik. Bizim bu kredileri ödeme şansımız yok. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ancak kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bu mağduriyetimizin son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin