SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 00:18

Erdoğan ‘Sirk Cambazı’ Diyerek Onları Mı İma Etti?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında “Sirk cambazlarına asla prim vermeyiz” derken Samsun için kimleri işaret etti?

Erdoğan ‘Sirk Cambazı’ Diyerek Onları Mı İma Etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamasıyla AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ve aday gösterilmeyince Çarşamba Belediyesi’ne Bağımsız Aday olan Hüseyin Dündar, AK Parti’den Salıpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olan ve Salıpazarı ilçesinin Cumhur İttifakı tarafından MHP’ye bırakılması sonrası Yeniden Refah Partisi’nden Salıpazarı Belediye Başkan Adayı olan Alim Çakır, AK Parti’den Tekkeköy Belediye Başkan Adayı gösterilmeyerek Yeniden Refah Partisi’nden Tekkeköy Belediye Başkan Adayı olan Hasan Togar ve AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçen ve Yeniden Refah Partisi’nin Ladik Belediye Başkan Adayı olan Adnan Topal ve AK Parti’den istifa ederek Atakum’da İyi Parti Atakum Belediye Başkan Adayı olan Adem Bektaş’ı Samsun için mi aret etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bunlar sokakta ‘ben şu partiden adayım ama aslında gönlüm AK Parti veya Tayyip Erdoğan'dan yana’ diyerek insanlardan destek istiyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyenin istediği partide siyaset yapma ve aday olma hakkı vardır. Herhangi bir partide bir müddet siyaset yaptıktan sonra yolunu ayırıp başka iş ikamete gidenlerin de yeri artık orasıdır. Şunu da açık ve net söylüyorum. Ben seçimi kazanırsam kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiz. Bunlar sirk cambazı. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diye sirk cambazlarını da aldanmayın. Biz işimize bakacağız. Biz şu anda yoğun bir şekilde çalışacağız. Ve Allah'ın izniyle de 31 Mart akşamı gümbür gümbür sandıkları patlatarak yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte AK Parti'de bulunup da hangi sebeple olursa olsun partiye gidenler için de aynı durum geçerlidir. Bu durumdaki hiç kimsenin AK Parti veya bizim adımla konuşma, oy isteme hatta böyle bir imada bulunma hakkı yoktur.”

AdminAdmin