İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 26-08-2022 16:42

“Fındığınızı İhtiyacınız Kadar Pazara İndirin!”

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fındık sezonunun başlaması ile birlikte fındığını toplayan üreticilerin ihtiyacı kadar fındığı pazara indirmesini istediklerini söyledi.

“Fındığınızı İhtiyacınız Kadar Pazara İndirin!”

Konu ile alakalı olarak açıklamalarını sürdüren Aydemir, “Vatandaşların fındığını erkenden satmak istediğini aktaran Aydemir, bunun diğer illerde ya da yurt dışında yaşayanların hasat sezonunda fındığını toplayıp pazara indirdikten sonra geri dönmesi veya okullar açıldığı için üreticilerin çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak istemesinden kaynaklanıyor. Bu da piyasaların etkilenmesine neden oluyor. Üreticilerimizden isteğimiz, ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Şu anda sezonun henüz başı ve üreticimiz bir an önce fındığını satmak istediği için tüccar fındık tam kurumadığından dolayı fındık fiyatını aşağı çekiyor” ifadesini kullandı.

TMO SERİ ŞEKİLDE FINDIK ALIMI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin geçtiğimiz günlerde Çarşamba’da ilk fındık alımını gerçekleştirdiğini hatırlatan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“TMO, üreticinin ürününün yüzde 90’ını alıyor. Bunun nedeni de nemli, çatlak ve çürük olan fındıkları almıyor. Bu sene hava şartları gayet iyi gitti ve fındığın kalitesi çok iyi durumda ancak üretici tamamen kurutup temiz şekilde getirdiği takdirde TMO, fındığın tamamını alır. Bu nedenle üreticimizden fındıklarını iyice kurutmalarını ve temiz şekilde TMO’ya götürmelerini istiyoruz. TMO şu anda fındık alımına başladı ve Çarşamba Şeker Fabrikası içerisinde bulunan depolarda seri şekilde fındık alımı gerçekleştiriyor. Randevusunu almış olan tüm üreticilerimiz de fındığını hızlı bir şekilde TMO’ya belirttiğimiz şartlar altında teslim edebiliyor.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin