İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 23-11-2022 15:02

“Fındık Piyasasında Hareketlilik Var”

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fındığın kilosunun tüccar tarafından 48-49 liraya alındığını ve fındık piyasasında bir hareketlenme olduğunu söyledi.

“Fındık Piyasasında Hareketlilik Var”

Fındık fiyatlarında artış olduğuna dikkat çeken Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Sezon başlangıcında fındık fiyatı tüccarda 42-43 lira civarındaydı. Ancak bugüne baktığımızda piyasada bir hareketlilik var ve fındığın kilosu şu anda tüccarda 48-49 liradan alınıyor. Fındık fiyatının artan girdi maliyetlerine rağmen bir nebze de olsa memnun ettiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TMO 200 BİN TON FINDIK ALDI

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin fındık alımlarına devam ettiğini de dile getiren Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bilindiği gibi Türkiye’de 2022 yılı fındık rekoltesi 765 bin ton olarak tahmin ediliyor ve bu rakam Samsun’da da 112 bin ton olarak tahmin ediliyor. TMO’da 5 yıldır randevulu bir şekilde üreticinin fındığını alıyor. Çarşamba’da da şu anda fındık alımları TMO tarafından devam ediyor. Son aldığımız verilere göre TMO bu yıl tüm Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin ton fındık alımı gerçekleştirdi.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin