İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 26-11-2022 15:24

Gürcüce İlk Ders Zili Çaldı

Çarşamba Gürcü Kültür Derneği tarafından Gürcüce dil kursu açılışı gerçekleştirildi. İlk ders zilini Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze çaldı.

Gürcüce İlk Ders Zili Çaldı

Çarşamba Gürcü Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Meydanında ki salonlarında gerçekleşen programa;  Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Diaspora Genel Müdürü Mukhran Gulagashvili, Gürcü Kültür Derneği Yönetim Kurrulu Üyeleri, Çarşamba Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan,  Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yaparak konukları selamlayan Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz, “ilçede ilk olan bu kursun açılışına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bu bir kültürdür bizde her kültüre değer veriyoruz. Hocalarımız ve ders kitaplarımızı hazırladık. Kursumuz dernek binamızda başlıyor. Tüm davetlilere katılımları için minnettarız” dedi.

Tercüman aracılığıyla ders salonundakilere seslenen Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, “öncelikle Türk devletine ve hükümetine bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Türkiye ile Gürcistan arasında stratejik ilişkiler vardır ve aratarak sürmektedir. Sizler dernek olarak bu ilişkilerde birer köprüsünüz. Bu kursun açılışını sağlayan derneğinizi de kutluyoruz ve başarılarınızı diliyoruz. Bugün duygu yüklüyüz. Bu anı yaşamakta anlamlıdır” ifadelerini kullanarak konuştu.

Tahtaya ilk olarak Gürcüce alfabesiyle,  Çarşamba Gürcü Kültür Derneği yazıldı. Kitaplar dağıtıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

AdminAdmin