SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 17-12-2022 14:39

“Hem Kalite Artacak Hem De Maliyet 5 Kat Düşecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, en son teknolojiyle sıcak asfalt üretecekleri plent tesisi konusunda meclis üyelerinin verdiği desteğe teşekkür ederek, “Alacağımız asfalt plenti, şehrimize büyük avantajlar sağlayacak. Bunun bir avantajı da doğalgaz. Burada doğalgazı kullanacağız. Maliyeti 5 kat aşağıya düşürecek. Yani çok daha kaliteli asfaltı, çok daha az maliyetle üretmiş olacağız” dedi.

“Hem Kalite Artacak Hem De Maliyet 5 Kat Düşecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ikinci toplantısı yapıldı. 46 maddenin görüşüldüğü mecliste, son teknolojiyle donatılarak saatte 240 ton asfalt üretecek plent tesisi satın alınmasıyla ilgili karar oy birliği ile kabul edildi. Kararın ardından meclis üyelerine hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Bu konuda tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu karar son derece hayırlı bir karardır. En son teknolojiyle sıcak asfalt üreteceğimiz tesisimiz olacak. Burada kaliteli ve sağlamlık, bizim için çok önemli. TEKNOFEST hazırlıkları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın verip Atatürk Bulvarı’na döktüğümüz kaliteli asfaltı artık biz de üretebileceğiz. Mevcut tesis onu üretemiyor. Sağ olsun onu bakanlığımız gönderdi, biz işçiliğini yaptık. Ama bu tesis hayata geçtiğinde Samsun’daki tüm asfaltlar, işte o kalitede olacak” dedi.

“MALİYETİ 5 KAT DAHA DÜŞÜK OLACAK”

Tesisin sağlayacağı avantajlara da dikkat çeken Başkan Demir, “17 ilçemizde gerek kırsal mahallelerde gerekse şehir merkezindeki yollarımızı yeniliyoruz. Zeminiyle, temel malzemesiyle, genişlikleriyle ve dökülen beton ve asfaltın kalitesiyle çok şık ve uzun vadede bozulmayacak kaliteli yollar yapıyoruz. Alacağımız asfalt plenti, şehrimize büyük avantajlar sağlayacak. Bunun bir avantajı da doğalgaz. Burada doğalgazı kullanacağız” diyerek, “Maliyeti 5 kat aşağıya düşürecek. Yani çok daha kaliteli asfaltı, daha az maliyetle üretmiş olacağız. 100. Bulvarı’nı da bu tesiste üreteceğimiz asfaltla yenileyeceğiz.  Yaptık mı bir kere yapacağız. Dolayısıyla bizim tüm asfalt yollarımız en yüksek standarda kavuşacak” diye konuştu.

TÜKETİMİ SASKİ YAZACAK

Meclis toplantısında su tüketimine ilişkin saatlerin faturalandırma işleminde ihale dönemini kapatacaklarını da açıklayan Başkan Mustafa Demir, “Su abonelerimizin kullandıkları tüketimin karşılığı olarak ödedikleri faturalarda saat yazım işini ihale etmiştik. 22 aylık maliyeti, 90 milyon TL’yi buldu. Yazma işini kendimiz yaptığımızda 50 araçta kurumumuza kalıyor. Hemen harekete geçtik. Araç alımı için gerekli talimatı da verdik. Artık saat yazım işini SASKİ kendisi yapacak. Muhtemelen 60 milyon gibi bir harcama ile hem işimizi halledeceğiz hem de 50 tane araç sahibi olacağız” ifadelerini kullandı.

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Anakent İş Merkezi’nin yerine yapılacak mekanik kapalı otopark projesinin ihale sürecini de başlattıklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok şükür yıkım işlemi sıkıntısız ilerliyor. Kısa sürede o projeyi tamamlayıp, seçime kadar bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

AdminAdmin