İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 16-10-2022 12:11

“Hem OSB, Hem TOKİ, Hem de Şeker Fabrikası Olsun”

Büyük Birlik Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Ertan Sağlam ŞEKER-İŞ Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı Çarşamba Şeker Fabrikası konusunda fabrika binası önünde basın açıklaması yaptı.

“Hem OSB, Hem TOKİ, Hem de Şeker Fabrikası Olsun”

Avcı konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ projesiyle yaptırdığı yüzbinlerce konutu Büyük Birlik Partisi olarak destekliyor ve şükranlarımızı arz ediyoruz . Ancak istişare yapılmadan yapılan işlerin sonucunda böyle noksanlıklar olur Peygamber Efendimiz hiç kimse bulamasa Ayşe validemiz ile istişare etmiştir. Ey Müslüman sen ben o kim oluyoruz da istişaresiz bu işlerle kararlar alıyoruz. Biz TOKİ’ye karşı değiliz, hatta diyorum ki Doğuyaka’ya da bir 600 konutluk TOKİ yapılsın. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bunu da istirham ediyoruz. Biz TOKİ’ye karşı değiliz ancak bu fabrikanın teknik elemanlarının, idarecilerinin fabrikaya yakın bir yere oturması gerekir ki bir arıza olduğunda müdahale edebilsinler. Büyük Birlik Partisi olarak, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olarak teklifimiz şudur; 600 kişilik toplu konut yapılacak yere lütfen 30 konutta milli servetimizi çalıştıracak olan çok saygıdğer emekçi ağabeylerimize lütfedin.

2019 yılında zatı muhterem vekilimiz ruhen başka bir yerde ama fikren Samsun vekili olan zatı muhterem kapı kapı dolaşarak basın basın dolaşarak Şeker Fabrikasının açılacağını bin 500 kişinin istihdam edileceği söyledi. Dünyada bir pandemi felaketi oldu bir tane Çarşambalı sitem etmedi niye gecikti diye. Sayın Vekil diyor ki; Samsunlu – Çarşambalı şeker pancarı ekmiyor; 2022 yılında 70 bin tona yakın Samsunlu çiftçi şeker pancarı ekti. Siz ne yaptınız? Bu fabrikayı biran önce çalışmaya başlatmadığınız için çiftçi şeker pancarını Kastamonu’ya götürmeye başladı. Toplarken fire, giderken fire, yolda fire idareden isteyebilirsiniz. Şeker pancarı eken 105 milyar borcu olan çiftçiye 35 milyar faiz uyguladınız yetmedi 15 bin lira avukat parası çıkardınız ve sonra diyorsunuz ki çiftçi ekmiyor! Bu çiftçi pandemi döneminde gecesini gündüzüne katarak artan girdi fiyatların rağmen ekmedi mi? Ekti.

Biz diyoruz ki hem OSB olsun hem TOKİ olsun hem de Şeker Fabrikası olsun.

Difüzyon yani ham pancar işlemesinde kullanılan makine 2020 yılında sıfır ambalajında Çarşamba Şeker Fabrikası’na gönderilen bir makine tamirata gitti diyenlere söylüyorum; yalan söylüyorlar gerçek yalanı siz söylüyorsunuz. Burası için gelen sıfır makine Eskişehir makine sanayiye niye gider? Burada çok mu tozlanıyordu orada çok mu muhafaza edecekler?

Çarşamba Şeker Fabrikası’nda kurulması kararı alınan otomasyon sisteminin (yani bilgisayar kontrolü ile çalışan üniteler) başka bir fabrikaya kurulduğunu öğreniyoruz. Madem burası açılacaksa bu sistem neden buraya kurulmadı?

Türk Şeker Fabrikası Susurluk’ta 1 kilo pancar ekilmeden çalışıyor. 700 kilometre uzaktan şeker pancarı getirilerek Susurluk’taki fabrika çalışıyor da neden Çarşamba Şeker Fabrikamız çalışmıyor?” diye konuştu.

AdminAdmin