İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 20-03-2023 16:22

Heyelana Fore Kazıklı Önlem

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yaşanan heyelan olaylarının önüne geçmek için fore kazık çalışması başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılan çalışmanın bulvarı etkileyecek olası bir olumsuz durumun önüne geçeceğini söyledi.

Heyelana Fore Kazıklı Önlem

Samsun'un Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı mevkiindeki heyelan nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından hemen bölgede etüt ve zemin incelemeleri yapıldı. Yapılan çalışma sonrasında 80 metrelik bir bölümün tehdit altında olduğu tespit edilerek hızla proje hazırlandı. Proje kapsamında da bölgeye 25 metre uzunluğunda 60 adet fore kazığın çakılmasına başlandı. Aralıksız olarak devam edilen çalışmaların 20 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Zemin kontrollerinin devam edeceği bölgede gerek görülmesi halinde ise 27 adet daha fore kazık çakılacak.   

‘ZEMİN KONTROLLERİ SÜRECEK’

Hiçbir ihmale mahal vermediklerini ve zayıf gördükleri tüm zeminleri tahkim ederek gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Bayır, "Geçen yıl Atakum'daki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki bu bölgede toprak kaymaları yaşandı. Hemen etüt proje çalışmalarımızı çok acil yaptık ve önlem için fore kazık çalışmasına başladık. Deprem ve doğal afetlerle ülkemizi meşgul eden çok ağır gündemimiz var. Bizim de geçmişten bugüne kadar yaptığımız zemin iyileştirmesi, yollarda tahkimatlar gibi tüm bu çalışmalar bunlara yönelik” diyerek, “Burada da yaşanan heyelana karşı 24 metrelik 100 cm çapında 60 adet fore kazık ile önlem alıyoruz. Böylece Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın en zayıf noktasını korumaya başladık. Çalışmalarımızı 20 gün içinde bitireceğiz. Zemin kontrollerimiz de sürecek. İhtiyaç halinde 27 adet daha fore kazık çakacağız" diye konuştu.

‘TÜM EKİPLERİMİZLE HER YERDE ÇALIŞMA YAPIYORUZ’

Heyelana karşı Büyükşehir Belediyesi'nin her yerde önlem çalışması yaptığını da söyleyen Bayır, "Alaçam Demirci Dere Mahallemizde yine heyelan nedeniyle önlem olarak tahkimat çalışmamız var. Samsun'un coğrafi konumundan dolayı özellikle bahar aylarından sonra heyelan olayı çok görülüyor. Canik'te müdahalemiz var. Atakum Yağbalan mevkinde heyelan olan yer var. Biz tüm ekiplerimizle her yerde önlem alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Başkanımızın da bu konuda hassasiyeti çok fazla” dedi.
Bayır, fore kazık çalışmasının Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nı üç şeride çıkarma projesini uygularken riski ortadan kaldırıp uygulanmasını kolaylaştıracağını da sözlerine ekledi.

‘TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, yapılan fore kazık çalışmasının Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı etkileyecek olası bir olumsuz durumun önüne geçmek için yapılan bir tedbir çalışması olduğunu söyleyerek “Yapılan her işi bir daha geri dönmemek üzere sağlam, güvenilir ve tekniğine uygun şekilde yapmaya çalışıyoruz. Allah korusun büyük bir felaket olmadan tedbirlerimizi alıyoruz. Çünkü küçük ihmaller büyük felaketler doğurur. Biz de hiç bir ihmale mahal vermeden zayıf gördüğümüz tüm zeminleri tahkim ederek gerekli tedbirleri alıyoruz. Yaptığımız yolları aldığımız ek  güvenlik tedbirleri ile sağlam zeminlere oturtuyoruz" dedi.

AdminAdmin