SİYASET
Giriş Tarihi : 10-08-2023 17:32   Güncelleme : 10-08-2023 17:38

“Hükümet, Üreticiye Sahip Çıkmadı”

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun kalite fındığın kilogramının 84 lira, levant kalite fındığın kilogramının 82 lira 50 kuruş olarak açıklanması ile alakalı bir açıklama yaparak “Bu fiyat bize gösteriyor ki hükümet, fındık üreticisine sahip çıkmadı” dedi.

“Hükümet, Üreticiye Sahip Çıkmadı”

Üreticinin artan maliyetler karşısında ezildiğini dile getiren Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, “Üreticilerimiz artan gübre, ilaç, akaryakıt ve işçilik fiyatları karşısında zaten eziliyor. Sadece fındıkta değil, her türlü tarım ürününde üreticimiz ürettiği ürünün karşılığını verilen fiyatlarla bulamaz oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun kalite fındığın kilogramının 84 lira, levant kalite fındığın kilogramının 82 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Bu açıklanan fiyat üreten çiftçimizi bu artan maliyetlere karşı ezdirmekten başka bir şey değildir. Kısacası bu da bizlere gösteriyor ki mevcut AKP hükümeti üreticisine sahip çıkmadı. Biz bir hafta önce bu husustaki düşüncelerimizi taban fiyatının en az 120 TL olması gerektiğini siz değerli basınımız aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Görülmüştür ki; Milli Görüş zihniyeti ile AKP zihniyeti arasında çok büyük fark var” şeklinde konuştu.

Sapancı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye’nin fındık ihtiyacını Karadeniz Bölgesi karşılıyor. Ancak olumsuz hava şartları nedeniyle bu sene fındık beklenen rekolteye ulaşamayacak. Fındıkta fiyat sorununun yanı sıra bir de üreticinin aklında olan bir soru var; TMO bu sene fındık alımı yapacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatını açıklamış olsa da TMO henüz fındık alımı yapılmasına ilişkin bir açıklama yapmadı. Eğer TMO fındık alımı yapmazsa üretici tüccara mahkum bırakılacak ve bu da fiyatın daha da düşmesine neden olacaktır. Rahmetli Erbakan hocamız her zaman üretimin ve üreticinin yanında olan çalışmalar yapmıştı ve o zamanlar üretici ürettiği ürünün karşılığını alabiliyordu. Ancak mevcut iktidarın yanlış ekonomik ve tarımsal politikaları yüzünden şu anda tüm ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Mevcut hükümeti yanlış politikalarından dönerek tekrar üreten Türkiye’yi inşa etmeye çağırıyoruz.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin