SİYASET
Giriş Tarihi : 13-04-2023 18:04

“İkilisi Üçlüsünden Kendimizi Zor Kurtardık”

AK Parti Çarşamba Batıyaka SKM açılışına katılan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, “7 parti bir araya gelmiş memleketi idare edeceğiz, kararları ortak alacağız diyorlar. Biz bunun ikilisini üçlüsünü yaşadık. Kendimizi zor kurtardık. Yedilisinin Türkiye’ye nelere mal olacağını tahmin bile edemiyorum” şeklinde konuştu.

“İkilisi Üçlüsünden Kendimizi Zor Kurtardık”

SKM açılışında konuşma yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, “Öncelikle 11 yıl aradan sonra şehrimizin markası Samsunsporumuzun Süper Lig’e çıkmasını canı gönülden kutluyorum. İnşallah Süper Lig’de de rakiplerine korku veren başarısı daim olan bir süreç yaşar başarılarımızın üstüne başarı katarız. Bu sene şöyle bir durumumuz var; hani iki bayram arası deriz. Ama Allah’ın izniyle iki bayram arasına 15 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nı Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hem Türkiye’de hem Samsun’da hem Çarşamba’da sandıkları patlatarak, yüzde 87’lerle ülkemizin geleceği için karanlık vadedenlere karşı bir bayram yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Özden’in ardından konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bereketli bir Ramazan gününde seçim koordinasyon merkezimizi açıyoruz. Allah bereketiyle sandıklardan oyları da toplamayı nasip etsin. Yerli ve milli TOGG’u yapanlarla, 60 yıl önce Devrim arabasını bu millete hediye etmek istemeyenlerin mücadelesinin olduğu bir seçime gidiyoruz. İHA’ları SİHA’ları bu millete hediye edenlerle, bundan hesap soracağız, öldürülen teröristlerin cenazesine katılmaktan artık yorulduk diyenlerin mücadelesinin seçimine gidiyoruz. İnşallah Çarşambalı, Samsunlu hemşehrilerimiz oyuna gelmeyerek bu kutlu yürüyüşümüzü devam ettirecek. Bu kutlu yürüyüşün devamında Türkiye Yüzyılı başlıyor. Bunun işaret fişeği TOGG’dur, İHA’dır, SİHA’dır. Bunun işaret fişeği Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’dir. Bunun işaret fişeği bir hafta sonra 12 fabrikayla temellerini atmaya başlayacağımız Tekstilkent’tir. Bundan önce göstermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. ‘Son kez sizlerden oy istiyorum’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımızı sandıktan daha da güçlü çıkartarak destek vermenizi istirham ediyorum” dedi.

Açılışta konuşma gerçekleştiren Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş şunları söyledi:

“Türkiye 14 Mayıs’ta bir seçime gidecek. Çarşamba bizi her zaman destekleyen bir ilçemiz, ama bu sefer biz daha fazlasını istiyoruz. Çünkü bir iradenin olmadığı yerde idare olmaz. 7 parti bir araya gelmişler, sağda solda olanları bu sayıya eklemiyorum. 7 parti bir araya gelmiş memleketi idare edeceğiz, kararları ortak alacağız diyorlar. Biz bunun ikilisini üçlüsünü yaşadık. Kendimizi zor kurtardık. Yedilisinin Türkiye’ye nelere mal olacağını tahmin bile edemiyorum. Dolayısıyla bunlara müsaade etmemek lazım. Hepsinin farklı ideolojileri, farklı düşünceleri var. Hepsinin buluştukları tek nokta; AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olmasın, ondan sonrası ile alakalı hiçbir düşünceleri yok. Sizce kendi içlerinde anlaşabiliyorlar mı? Biz 17 bakanız ve aynı partinin bakanlarıyız. Tek bir kabine senkronize bir şekilde çalışıyor. Şimdi 7 parti oturmuşlar; şu bakanlık senin, şu kurumlar senin diye konuşuyorlar, böyle devlet mi idare edilir? Bunlar geçmişte yapılmıştı ve sonuç; milyarlarca lira, milyarlarca dolar, banka iflaslarıyla, hortumlanan bankalarla bedeli Türkiye tarafından ödendi. Kısa vadeli hükümetler, koalisyonların sonucu Türkiye için tam bir yıkım olmuştu.”

‘Eğer Türkiye’nin 40 yıldan fazla bir süredir mücadele ettiği terör örgütü Kemal beyi destekliyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz’ diyen Bakan Muş, “Biliyorsunuz bunlar adaylık konusunda bir ara kavga ettiler, anlaşamadılar. Bir tanesi masayı terk etti. ‘Burada kuyruklu yalanlar var, şahsi ihtiraslar Türkiye’nin önüne geçti. Burası milletin iradesini yansıtmaktan çıkmıştır’ dedi ve masadan kalktı. Ondan sonra ‘burası noter masası biz noter değiliz, burası kumar masası’ dedi ve sonra ben oraya demedim diye kıvırmaya başladı. Bu laflar söylendikten sonra tekrar döndü dolaştı aynı masaya oturdu. ‘HDP’nin olduğu yerde olmayız’ dedi. HDP masanın altından çıkartıldı masaya oturtuldu. HDP bunlardan bakanlığın ötesini istiyor, adamların Türkiye’nin Güneydoğusu ile alakalı bir özerklik talebi var. Eğer Türkiye’nin 40 yıldan fazla bir süredir mücadele ettiği terör örgütü Kemal beyi destekliyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz. Hangi odaklar, hangi güç dengeleri tekrar Meral hanımı masaya oturttu bu sorunun sorulması gerekiyor. Bir karar alıp güç odakları devreye girince kararınızı geri mi çekeceksiniz? Türkiye böyle yönetilemez. Bizim amacımız; bunlara geçit vermemek, Türkiye’yi kalkındırmak, üretmek ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etmektir. Türkiye’yi bir bilinmeyene gitmesine kesinlikle müsaade etmememiz gerekiyor. Çarşamba’yı, Samsun’u daha ileriye taşımamız lazım. Burayı önemli bir ekonomik merkez, önemli bir ticaret merkezi ve önemli bir turizm merkezi haline inşallah hep birlikte getireceğiz. Sanayide de iyi gidiyoruz ve inşallah Samsun’u üretim noktasında da daha iyi bir noktaya taşımamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızı seçmekle bitmiyor. Eğer arkasında güçlü bir meclis olmazsa Cumhurbaşkanımız rahat çalışamaz. Eğer meclis çoğunluğunu sağlayamazsak Türkiye yönetilemez hale gelir. Dolayısıyla meclis çoğunluğunu da alacak şekilde hareket etmemiz lazım. Bu noktada Çarşamba’dan 2018’in üzerine çıkmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bakan Muş’un konuşmasının ardından açılış kurdelesi Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili ve Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Adayları Ersan Aksu, Mücahit Yılmaz, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden tarafından kesilerek AK Parti Çarşamba Batıyaka SKM açılışı gerçekleştirildi.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin