KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-12-2023 14:20

İlk Defa Sinemada Film İzlediler

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan çalışma kapsamında kentin kırsal bölgelerindeki mahallelerde yaşayan öğrenciler, ilk defa sinemada film izlemenin heyecanını yaşadı.

İlk Defa Sinemada Film İzlediler

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü birliğiyle kentin kırsal bölgelerinde yaşayan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan öğrenciler için özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan çalışma kapsamında Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinin kırsal mahallerinde yaşayan, 27 okuldan toplam bin ilk ve ortaokul öğrencisi kent merkezindeki sinema salonlarına getirilerek film izledi. Patlamış mısır eşliğinde hayatlarında ilk defa sinemada film izleyen çocuklar büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Bekir Söylemez, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim iş birliğiyle kırsal mahallelerde sinema etkinliğine katılamayan ilk ve ortaokul öğrencilerimize sinema etkinliği düzenledik. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olan Aslan Hürkuş-3 Anka Adası, Yıldız Tozu filmlerini çocuklarımız sinemada izlediler. İnşallah tüm ilçelerimizdeki çocuklarımızı bu gibi etkinliklere getirmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muzaffer Barışyurt İlkokulu öğrencisi Begüm Korkmaz, hayatında ilk defa sinemaya geldiğini belirterek “Sinemada film izlediğim için çok mutluyum” dedi. Ömer Faruk Sağlam isimli öğrenci ise ilk defa sinema salonunda film izlediği için çok heyecanlandığını söyleyerek “Çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

AdminAdmin