İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 15-03-2023 15:53

“Köklü Bir Çözüm Beklemekteyiz”

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, YEDAŞ’ın çiftçilerin sulama saatlerine kesilen yüksek faturalar ve kaçak cezaları ile alakalı olarak borçların ertelenmesinin yerine kesin bir çözüm beklediklerini ifade etti.

“Köklü Bir Çözüm Beklemekteyiz”

Konuşmasına deprem bölgesinde yaşananlarla alakalı olarak başlayan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde etkili olan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken bugün de Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde sel felaketi meydana geldi ve öğrendiğimiz kadarıyla 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ve bölgemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diyerek başladı.

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Sapancı, YEDAŞ ile alakalı olarak ise şunları söyledi:

“İlçe gündemimizde olan ve çiftçilerimizin mağduriyetine sebep, sulamada kullanılan elektrik saatleri ve bu saatlerle alakalı yüksek fatura ve hacizlerle alakalı şikayetler artarak devam etmekteyken, Muhtarlar Derneğimizin geçen hafta bir basın açıklamasıyla olaya dikkat çekmesi ve akabinde YEDAŞ'ın geri adım atması günlerdir konuşuldu, yazıldı.

Burada bir mağduriyetin yaşandığı, YEDAŞ'ın hacizleri seçimler sonrası 6.’ncı aya kadar uzatmasından anlaşılmaktadır.

İcra işlemlerini yürüten avukatlardan dört tanesinin de aktif olarak AK Parti il teşkilatlarında görevli olmaları da çok manidar! Bu hususta durumu savunan AK Parti İl Başkanı’nın açıklamalarını da üzüntüyle takip ettik.

Ortada bir mağduriyet vardır, muhtarlarrımız ve çiftçilerimiz ile geçen hafta açıklama yapan Muhtarlar Dernek Başkanımız Yusuf Özkan’ın önerileri ve şikayetleri dikkate alınmış fakat, köklü çözüm değil durumu soğutma olarak ileri bir tarihe atılmış olması çözüm değildir.

Zaten girdi maliyetlerinin yüksekliği ile boğuşan köylümüzün durumunu daha fazla zora sokmadan yetkililerden bir çözüm beklemekteyiz.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin